Mielestäni terveydenhuollon heikkous on sairauksien ennaltaehkäisyn toteutus. On paljon hyviä tavoitteita ja suunnitelmia, mutta ne eivät joko kiinnosta ihmisiä tai ne ovat liian tieteellisiä. Niitä ovat laatineet älykkäät ja kyvykkäät asiantuntijat, joiden käyttämiä termejä emme välttämättä edes ymmärrä.
Vaihtoehtohoitojen antajat taas mielestäni liikaa yksinkertaistavat monimutkaisia asioita. Kuitenkin ”potilas” joutuu/saa ”loppupeleissä” ja ”pitkässä juoksussa”, juoksussa kohti loppua eli kuolemaa, valita kiirehtiikö vai hidasteleeko.
Ihanne-elämähän voisi olla elää virkeä ja pirteä elämä. Sitten noin satavuotiaana kuin elokuvasta Niskavuoren vanhaemäntä kiikkutuolissa ja kops vaan kävelykeppi putoaa kädestä ja elämä on päättynyt.
Kaikenlainen ajattelu ja oivaltaminen on hyväksi mutta mikä sinulle on hyväksi ei välttämättä ole hyväksi minulle ja mikä on minulle pahaksi vai hyvinkin olla sinulle hyväksi. Senpä vuoksi älä usko mihinkään sananmukaisesti, epäile vaan ja etsi totuutta ja löydettyäsi sen kerro minullekin miltä ja missä se totuus tuntuu.
Käteeni ilmestyi Pentti Kossilan kirja Todelliset avaimet terveyteen. Kirja todellakin ilmestyi, vaikka lienen sen varmaan joskus jostakin ostanut. Kirja on kirjoitettu -80-90 luvuilla. Kirjansa perusteella hän oli suorasanainen pohjalaanen mies, itseoppinut ravintoneuvoja. Muuta en hänestä tiedä. Uskoisin että vanhemmat ihmiset hänet muistavat. Kirjan mukaan hän joutui oikeustaisteluun.
Mitä hyötyä oli ihmiskunnalle hänen vainoamisestaan ja lyömisestä? Noin kaksi vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen hän kuoli. Stressikö tappoi? Kuka se kenenkään ajatuksia tietää, välttämättä ihminen itsekään ei omia ajatuksiaan tiedosta ja silti ajatukset vaikuttavat terveyteen.
Jos tunsit Pentti Kossilan, kommentoi ole hyvä.