Voikukka pelastaa maailman

Olethan varmaan keväällä nähnyt voikukan tai juolavehnän työntyvän asfaltin läpi. Jonninjoutavat rikkaruohot rikkovat hyvän asfaltin, mahdollisesti ajattelet. Eihän nyt isot miehet rikkaruohoista välitä.

Trump on iso mies ja ei välitä ilmastosopimuksista.

Olisikohan ihan viisasta kuunnella asfaltin murtavaa voikukkaa tai juolavehnää, miksi ne haluavat työntää asfaltin pois. Ne saattavat kertoa että niillä on niin kova elämänvoima, ne haluavat elää.

Voikukka kertoo meille mitä töllöntöitä me ihmiset olemme tehneet, maa päällystetty kuolleella materiaalilla, kuolemalla.

Kuinkahan paljon maapallomme pinta-alasta onkaan vaikkapa sadan vuoden aikana päällystetty asfaltilla. Sitä tuskin on laskenut kukaan.

Kaupungit ovat asfaltoidut ja ne ovat kuumia ja tulevat yhä kuumemmiksi jos ilmasto jatkaa lämpenemistään, ne muuttuvat helvetin pätseiksi.

Olisi loogista ajatella, että asfaltti kuoritaan pois, niin jopa kaikenlaista vihreää, hiilinieluja alkaa elämään, muutakin kuin voikukkaa. Asfaltti vetää vaan lämpöä.

Jokaisen ihmisen pienikin teko vaikuttaa, jos esim. jokainen istuttaa puuntaimenen niin useita miljardeja uusia puita lähtisi kasvamaan.

– istuta vielä se omenapuu vaikka tuli jo tukkaasi nuolee- Juice Leskinen

Miksi esim. sotategnologian aiheuttamasta vaikutuksesta ilmastoon ei puhuta ollenkaan, ei liene ihan vähäinen.

Maailman voi nähdä menevän jopa parempaan suuntaan. Maailman nuorilla on yhteinen ”vihollinen” ilmastonmuutos. Sotateknologia joutaa romutettavien listalle saastuttamasta.

Tulevaisuuden politikoilta vaaditaan paljon rohkeutta. Uskoisin äänestäjien odottavan näyttöä uudesta elämänsuunnasta ja vähemmän ääntenkalastelua.