Yhteiset elämän normistot. Kaikkiko samaan

Yksi asia on jäänyt minua elämänvarrelta vaivaamaan ja aiheuttaa aina välillä vihantunteita.

Se meni suurinpiirtein näin:

Olimme vaimon kanssa yrittäjiä ja ihan omasta mielestämme pärjäsimme hyvin. Olimme kasvissyöjiä, viljelimme itse kaikki syömisemme ja käytimme luonnonantimet joita Suomen luonto tarjoaa runsaskätisesti. Käytimme myös lääkekasveja jos jotakin lääkettä tarvitsimme. Olimme itse vapaaehtoisesti valinneet elämäntapamme johon ei rahaa paljonkaan tarvittu. Mitään yhteiskunnan tukeja emme hakeneet.

Sitten tuli verovirastolta tyrmäävä kirje, johonkin normistoon perustuen meitä uhattiin hirmuisilla veromätkyillä. Se oli todella loukkaavaan ja uhkailevaan sävyyn laadittu. Täystyrmäys meidän elämänvalinnoillemme. Vähän aikaa kanveesilla maattuani nousin ylös ja kirjoitin pitkän selvityksen tuloistamme ja menoistamme joissa ei ollut mitään epäselvää.

Ei tullut mätkyjä eikä tullut muuten muutakaan esim. pahoitteluja. Jäi kohtelustamme valtava viha. Vihahan on jo itsessään sairaus. Etten olisi pahemmin sairastunut aloin etsiä meille luolaa ja hyvän löysinkin, kun siellä asumista suunnittelin ja mielikuvittelin se tuntui hyvältä. En sairastunut vaan aloin voida hyvin.

No eihän se vaimo niin hullu ollut että olisi sinne luolaan lähtenyt. Minä olisin lähtenyt, jättänyt normiston: asumismenot,ruokamenot,sairasmenot,lääkemenot,alkoholimenot,kännykkämenot,älypuhelinmenot,

kaunistautumismenot,meikkimenot ja mitä kaikkea siihen normistoon kuuluukaan.

 

Eikö heti eläkkeelle siirryttyämme tullut jostakin taisi olla Kuopion yliopistolta vanhustutkimus, jossa udeltiin mitä lääkkeitä me käytämme. Lomakkeessa oli kohta johon olisi mahtunut ainakin viidenkymmenen lääkkeen nimet, ja vielä kehoitettiin jatkamaan erilliselle paperille jos eivät mahtuneet. Sitten oli kohta jossa kysyttiin miten muuten hoidatte terveyttänne, siihen mahtui yksi lause, kirjoitin siihen: Nussimalla vaimon kanssa viisi kertaa päivässä. No lapsellistahan tuo oli eikä edes valitettavasti totta. Johonkinhan se paha mieli pitää purkaa.

Ihmisenhän kannattaisi olla kuin seula, antaa mennä asioiden vaan läpi, tai kuin hanhi jonka selkään mitään ei tartu. Ihminen on kuitenkin vaan ihminen.

Tämäkin kirjoitus on minulle huomattavasti parempi kuin jokin verenpaine- tai psyykenlääke. Kiitos Savonplogille.

Kommentit

  • plokkariukki

    Kerran yrittäjäurani aikana verottaja soitteli epäselvistä vähennyksistäni ja toisen kerran ennakoitteni pienentämisestä. Annettuani selvitykset, asiat uskottiin. Minulle verottajasta ei ole jäänyt huonoa kuvaa eikä kaunaa ”häntä” kohtaan. Kieltämättä verojen määrä tuntuu joskus kohtuuttomalta pienehköistä ansioista ja eläkkeistä, mutta itse olemme sellaiset edustajat äänestäneet Arkadianmäelle. Onko niin, että juuri sellaiset, jotka ansaitsemme? Juuri kuten Veikko teit, asenne ratkaisee tervehtymisen. Olisinpa halunnut nähdä tutkijan ilmeen, kun hän luki terveytesi salaisuuden.

  • Veikko Kastinen

    Kiitokset Ari kommentistasi. Verottaja tekee omaa työtänsä ja sitä tekevät, ainakin vielä ihmiset, hyvä niin, koneiden kanssa tuskin pärjäisin ollenkaan.
    Jospa ne tilastoja tutkivat alkavat miettimään että mistä johtuu eläkeläisten vilkas seksielämä.
    Tilastojen normiston mukaan meidän ei olisi pitänyt pysyä hengissä. Kimalaistenkaan ei tutkijoiden mukaan pitäisi pystyä lentämään, mutta kun niille ei sitä kukaan ole pystynyt kertomaan niin ne vaan lentää. Kyllä asenne ratkaisee, niin kuin Ari kirjoitat.

Kommentointi on suljettu.