Avoin kirje työministeri Lindströmille

Arvoisa työministeri!

Teidän duunaritaustanne tiedetään. Olitte paperimiehenä Voikkaan paperitehtaan sulkemiseen saakka. Tehdastyöläistaustaa teille kertyi lyhyen laskuoppini mukaan vähintään 22 vuotta. Olette ymmärtääkseni siis nähneet ja kokeneet mitä on olla haalariduunari kolmivuorotyössä. Vuorotyöläistaustaisena olet kokenut varmasti paljon hyviä ja luultavimmin myös haastaviakin hetkiä työporukassanne. Olen myös ymmärtänyt, että olisitte olleet tuolloin Voikkaan tehtaalla Paperiliiton paikallisen ammattiosaston luottamusmiehenä? Teillä siis on varmasti vahva näkemys ja kokemus siitä, mitä on olla puolustamassa yhteisesti sovittuja päätöksiä, duunareiden puolesta? Voin jopa nähdä, kuinka vahvana ja peräänantamattomana työläisten puolustajana et voinut hyväksyä monikansallisen, miljoonavoittoa tekevän yhtiön päätöstä lakkauttaa kokonainen paperitehdas Kuusankoskella. Tehtaan loppuminenhan merkitsi työn loppumista liki 700:lla työmiehellä- ja naisella. Voin myös nähdä kuinka arvoisa ministeri, olitte tuolloin vahvasti eturivissä vaatimassa oikeutta työläisille!

Arvoisa työministeri!

Tietäen siis teidän taustanne ja juurenne, olen äärimmäisen järkyttynyt ja pettynyt. Miten on mahdollista, että te olette nyt eturivissä hyväksymässä pieniosaisten, eläkeläisten, lapsiperheellisten ja jopa työttömien toimeentulon merkittävän heikentämisen. Tänään uutiset kertoivat, kuinka hallituksenne on leikkaamassa jopa 200 miljoonaa euroa työttömiltä! Kuinka on mahdollista, ette te arvoisa työministeri, olette tällaista merkittävää heikennystä hyväksymässä? Olette varmasti omakohtaisesti olleet kokemassa mitä on, kun työ viedään alta. Olette omakohtaisesti varmasti nähneet monen hyvän työtoverin elämän luhistuneen työn menetyksen myötä. Olette varmasti arvoisa työministeri nähneet monen läheisen työkaverin perheen menettäneen liikaakin sen vuoksi, kun työ on viety alta. Tällaisen menetyksen myötä on äärimmäisen tärkeää, että on olemassa perälauta joka tuo turvaa sen hetken kunnes uusi työ tai koulutus löytyy. Tämä viimeinen perälauta on ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha. Nyt te arvoisa työministeri, olette tuhoamassa tätä viimeistä perälautaa. Olette viemässä niiltä, joilta on jo viety lähes kaikki. Kysynkin teiltä arvoisa ministeri, eikö teitä hävetä?
Te olette näiden päätösten myötä mukana siinä porukassa, joka vähät välittää heikommista ja pienemmistä. Te olette hyväksymässä sen porvarillisen periaatteen, että jokainen huolehtikoon itsestään. Se tunne varmasti on nyt vahva, siellä mustan auton takapenkillä! Olen äärimmäisen pettynyt. Ei ole rohkeutta se, että uskaltaa viedä vähäosaisilta. Rohkeutta olisi se, että asettuisi pienen ihmisen puolelle. Sitä te arvoisa ministeri ette nyt ole valmis tekemään, valitettavasti!

Päätän kirjeeni seuraaviin sanoihin:
”Hän häpeää sitä taloa josta kaikki sai alkunsa. Hän ei muistele vanhempiaan eikä köyhyyttä kun pääsi sieltä. Hän vetää suuria linjoja herättää pelkoa monissa. Sanotaan, että hänellä on tapa lakaista ongelmat tieltään. Kun katsoo kylmästä ruudusta kylmiä uutistietoja. Vaikka kaiken sen järjesti vuosia aiemmin ei tunne mitään. Valta on kasvava humala. Niin kolmen kyynärän jumala
syntyy hänessä voimasta sen jos uskoo niin ja usko pitää”
Edellä lainattu teksti on Timo Rautiainen &Trio Niskalaukaus orkesterin kappaleesta : ”Hyvä Ihminen”

 

Timo Suhonen
Koneasentaja
Varapääluottamusmies
Varkaus

 

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Työministeri- ja pääministeri ovat toivonsa menettäneitä. Kansanedustajilta leikkaaminen koettiin niin vaikeaksi, että se jätettiin omaan harkintavaltaan. Muilta leikkaaminen on helppoa.

 • Laitinen Seppo

  Kirjoitit asiaa Timo. Asia on juuri näin. Luulisi, että mm. työttömyyden omakohtaisesti kokenut ottaisi edes vähän oppia menneisyydestä. Valta turmeltaa ja kaventaa näkökulmaa arkisiin asioihin.
  Osaakohan edes sydämessään hävetä.

  Kouvolasta lähtöisin oleva eläkeläinen, jolla on vieläkin kiinteät yhteydet sinne.

  • Timo

   Kiitos Seppo! Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja läheisillesi!

 • piitteri

  Jotainhan nyt on tehtävä, ettemme luisu Kreikan tielle. Varmaankin nämä leikkaukset tulee koskemaan meitä kaikkia jossain vaiheessa, mutta parempi tehdä niitä nyt että suosta noustaisiin ylös. Ainahan se kirvelee kun saavutetut edut heikkenee, mutta sitte se vasta kirvelee kun suistutaan Kreikan nyky tasoon.

 • vilikki

  Kyllä herra on kitkerä kuin”linströmin pihvi” Helppo taittaa ja maistuu kitkerältä ja kukaan ei halua lisää. Näin se toveri mistaa auttajiaan , kai sitä on vielä nestettä päähän kun joka kolon tutkii? Tavattoman äkkiä vaikuttaa.

 • rahanpalvojat

  Petturi on oikeassa puolueessa, sinisissä hillotolppalaisissa. Pelastivat omat paikkansa, kun huoraavat kokoomuksen ja kepun käskyjen mukaan ja pelastivat hallituksen. Oksettaa koko sakki. Kirjoitus oli hyvin ytimessä, kiitos Timo.

  • Timo Suhonen

   Kiitos ja hyvää Joulun odotusta! :)

 • Guru

  Työministeri on kokkareiden ja kepun panttivanki. Tekee paskasimman työn ja saa haukut kansalta.

Kommentointi on suljettu.