Erityislapsi ekaluokalle

Perheemme pienimmäinenkin aloittaa huomenna koulun. Myönnän, että minua jännittää nyt tämä koulun aloitus enemmän kuin aiemmat koulun aloitukset perheessämme. Tyttäremme koulumatkat ja koulunkäynnin kulku ei ole aivan ns.normaalia, johtuen tyttäremme 1.tyypin diabeteksestä. Koulun alkaminen tarkoittaa tietysti tyttäremmekin kohdalla askelia itsenäistymiseen ja vastuun kantoon. Tätä on opeteltu diabeteksenkin hoidossa. Tyttö osaa ottaa jo vaadittavan veren sokerin sormen päästä ennen jokaista ateriaa. Samoin, insuliinin annostelu ohjeiden mukaan onnistuu insuliinipumpusta. Insuliinipumpun hälytyksiä, alhaisen tai korkean verensokerin osalta on myös opeteltu. Turvallinen koulunkäynti pienimmän lapsemme kohdalla tarkoittaa mm. sitä että sokeritasapaino on kontrollissa. Tapaaminen opettajan ja koulunkäyntiavustajan kanssa toi meille vanhemmille luottamusta siihen, että ekaluokkalainen on hyvissä käsissä. Myönnän, että nyt varmasti konkreettisesti ensimmäistä kertaa on tullut ajatuksia itselleni siitä, että voi kunpa tyttäremme ei olisi reilut 5 vuotta sitten sairastunut. Miten paljon helpommalla kaikki pääsisimmekään? Tämä sairaus on vakavuudeltaan sen luonteinen, että se vaatii sen 24/7 huomion.
Meillä ei kuitenkaan ole valinnan varaa. Olemme tietysti sitoutuneet siihen, että annamme tyttärellemme parhaan mahdollisen hoidon. Olemme näiden vuosien aikana myös pyrkineet kaikin tavoin toimimaan mahdollisimman ”tavallisesti” niin, että sairaus ei veisi tyttäreltämme pois mitään sellaista, joka olisi olemassa jos hän olisi terve.
Koulunaloitusta on positiivisessa hengessä harjoiteltu porukalla. Vanhempien jännitystä ei ole lapselle näytetty, vaan kannustavalla ja reippaalla mielellä ollaan valmistauduttu yhdessä koulun alkuun.

Huomenna koulutaipaleen aloittaa tuhansia ekaluokkalaisia. Toivon että jokainen aloittava pieni koululainen saa turvallisen koulunaloituksen. Tämä on huomioitava myös liikenteessä. Muistetaan kaikki, että kiire ei olisi koulumatkalla tuomassa turvattomuutta. Toivon myös, että jokainen koululainen saisi olla oppimassa uusia asioita hyvillä mielin kannustavassa kaveriporukassa. Kuunnellaan me vanhemmat lapsiamme. Tehdään omalta osaltamme mahdolliseksi se, että koulukiusaamisen osalta nollatoleranssi toteutuu.
Hyvää koulunaloitusta kaikille!

Kuvassa tyttäremme harjoittelee uuden, mummonsa ostaman koulurepun kanssa :)

Kommentit

 • Tuija

  Sissille oikein mukavaa koulunalkua, paljon kavereita, reipasta mieltä ja oppimisen iloa!!

  • Timo Suhonen

   Kiitos Tuija :)

 • Tällaista elämä on toisille

  Miten mummo on uskaltanut ostaa repun lapselle? Varkauden sosiaalitoimen tulkintojen mukaan tavalliset isovanhemmat ja muut lähisukulaiset ovat vaikeassa elämäntilanteessa olevien lasten pahin uhka. Tällaisen ostaminen olisi jo pahanlaista lahjontaa. Siis kiellettyä.

  Onnea ihanalle lapselle koulutielle.!!

  • Timo Suhonen

   Kiitos :)

 • Ykköstyyppien äiti, ykkönen minäkin

  Iloista ja reipasta monen vuoden koulumatkaa teidän ykköstyypillenne! Meillä on perheessä kolme 1-tyyppistä diabeetikkoa ja kyllä se huoli pulpahtaa pintaan vielä meilläkin, jos kotoa pois muuttanut ja yksin asuva opiskelijatytär ei aina heti vastaa viestiin… Hyvin se menee, uskothan!

  • Timo Suhonen

   Kiitos tsempistä! :)

 • Diabetes mellitus 15 vuotta

  Tsemppiä ja rohkeutta koulunsa aloittavalle lapsellenne!
  Toivon sydämestäni, että hän ei joudu kiusaamisen kohteeksi sairautensa vuoksi! Minun lapseni kärsi koulukiusaamisesta 10 vuotta. Yksi kiusaamisen syistä diabetes.

  Siunausta koko perheelle!

  • Timo

   Kiitos, toivotaan parasta!

Kommentointi on suljettu.