Jos ei Tappara, niin voittakoon Kalpa!

Oli talvipäivä Jyväskylässä. VarTP:n juniorit olivat pelireissulla ja ottelu oli juuri päättynyt ulkojäillä. Tulosta en muista kuinka meille kävi, mutta pelin jälkeisen asian muistan paremmin.

Oman pelin jälkeen pääsimme jäähalliin katsomaan silloisen JypHT:n peliä.
Kesken pelin otteluun ilmaiseksi päässeet Varkauden Työväen Palloilijoiden juniorit olivat seisomokatsomossa. Poikien kanssa kurkoteltiin aikuisten selkien takaa ja yritettiin nähdä oikeita SM-tason kiekkoilijoita. Osan minä heistä näinkin, esimerkiksi sellaisen palaajan selkämys jäi mieleen jossa luki SUSI.

Muistelen että tuo peli päättyi Tapparan voitoon JypHT:sta 7-2.
Tappara oli tuolloin aivan ylivoimainen, näin muistikuva on tallentunut mieleen.
Tuosta hetkestä alkaen, olin täysin Tapparan ”mies”.

Kultaisella 80- luvulla Tappara otti kaikkiaan viidesti suomen mestaruuden.
Ulkojäillä Varkauden Lehtoniemessä pelatessa oltiin Tapparan miehiä.
Olen seurannut SM-liigaa aina sieltä 80-luvulta alkaen.
Olen siis nähnyt miten mahtiseura menestyy, ja ei menesty.
Uskollisena Tappara – fanina pysyin oman suosikkiseuran takana vaikka 90-luvulla käytiin karsimassa divariin tippumisestakin. Karsinnoista päästiin voittajana ja seura jatkoi liigassa.

Olen Varkautelaisena seurannut myös ”kotijoukkue” Kalpan pelejä.
Ja olenkin todennut että jos ei Tappara voita, voittakoon Kalpa.
Olen Kalpan takaisin liigaan nousun jälkeen käynyt perinteisesti joka kausi katsomassa vähintään yhden tai kaksi peliä. Olen pyrkinyt aina siihen, että pelit mitä käyn poikani kanssa katsomassa, olisi juuri Tapparaa vastaan. Tänä kautena tämä perinne meinasi harmittavasti loppua.

Kunnes tapahtui jotain järisyttävää!
Kalpa pelasi upeat pelit ja pääsi ällistyttävästi finaaliin.
Tilanteen ollessa 3-2 Tapparalle ja siis katkon paikka mestaruuden suhteen, olin valmistautunut siihen että saan liput itselleni ja pojalleni.
Nettiliput saatiin ja eikun Kuopioon paikalle katsomaan huikeaa ratkaisupeliä.
Peli meni kuten olin odottanut ja näin päästiin todistamaan Tapparan mestaruutta toisena kautena peräkkäin.

Kiitos Kalpalle upeasta kaudesta ja lykkyä tulevaan. Toivon että joukkue menestyy. Valitettavasti pelaajakadosta on uutisoitu ja uusia menestysnälkäisiä pelaajia Kalpa tarvitsee.
Hiukan olen myös epäileväinen valmennuksen suhteen. Saako Kapanen joukkueen menestyksen tielle kuten kauden parhaaksi valmentajaksi valittu Virta teki?
Jää nähtäväksi!  :)

Kuvassa allekirjoitanut ja mestaruuspokaali Kuopion hallissa ennen ratkaisupelin alkua.

Kommentit

  • A-P

    Hienoa!

    Näin entisenä lapinlahtelaisena, nykyisenä tamperelaisena voin vain onnitella sinua oikeasta joukkuevalinnasta.
    Vartuin siis Pohjois-Savossa, ja Höyry Häyrinen maalaili mieleeni Pekka Marjamäen sekä Antti Leppäsen niin tehokkaasti, että olin myyty, ja siitä lähti tapparalaisuuteni. Sitten, kun KalPa nousi, minua pidettiin suurin piirtein maanpetturina, mutta kun ei sydäntään eikä sieluaan voi myydä eikä ostaa…Tapparaan mahtuvat kaikki – toisin kuin Ilvekseen, jonka kannattajat meuhkaavat supitamperelaisuudellaan.
    KalPa on siis minulle vain yksi vastustaja muiden joukossa, vaikka savolaisuus ei lähde minusta pesemälläkään. Silti tuntui ihan mukavalta, kun sinnekin päin tuli onnistuminen. KuPS:lle toivon jotain samanlaista Veikkausliigassa.

Kommentointi on suljettu.