Joukkovoimaa !

Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! Kyseinen ryhmä on aktivoitunut sosiaalisessa mediassa. Kuulun itsekin tämän ryhmän seuraajiin. Ryhmään kuuluu tällä hetkellä noin 7000 henkilöä. Tämä ryhmä on syntynyt ja aktivoitunut nyt vallassa olevan hallituksen muodostamisen ja esitellyn hallitusohjelman jälkeen. Sosiaalisessa mediassa toimivan ryhmän esittelyteksti on seuraavanlainen:

”Sipilän hallitus vie Suomea kuilun partaalle. Liian pitkään on pieni vähemmistö saanut määrätä koko Suomen suunnan, samalla kun työtätekevä enemmistö on joutunut ennennäkemättömän röyhkeän kiristyksen kohteeksi. Nyt, vuonna 2015 Sipilä, Soini ja Stubb katsovat että aika on tullut kypsäksi luovuttaa Suomi talouseliitin loputtoman ahnaisiin käsiin. Hallitus aikoo pukea elinkeinoelämän teettämän kuristuspannan jokaisen työläisen, opiskelijan, eläkeläisen ja kaikkien vähempiosaisten kaulaan. Me olemme eri mieltä. Me aiomme herättää kansan jo unohdetuksi luullun äänen eloon. Viemme 22.8 hallitukselle viestin, jota se ei voi ohittaa. Ja teemme sen yhdessä, teemme sen joukkona. Ja se sanoma kuuluu: me emme enää väistä, me emme enää alistu. Me olemme Joukkovoima.”
Ryhmän viesti on siis selkeä. On ymmärrettävää että tämänmuotoinen ”joukkovoima” aktivoituu aikana, jolloin selkeästi on tilausta sille että ns.heikommassa asemassa olevien ihmisten puolesta halutaan pitää ääntä. Pitkäaikaistyöttömyyden ja vähäosaisuuden vallitessa hallitus on suunnitellut leikkaavansa juuri työttömiltä, sairailta, opiskelijoilta sekä eläkeläisiltä. Tämä herättää luonnollisesti suuria tunteita. Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan-ryhmän missioon kuuluu yhteisesti järjestetty mielenosoitus Helsingissä. Kohtalaisen hyvin järjestetty ja organisoitu tapahtuma tuo pääkaupunkiin arvioiden mukaan useita tuhansia henkilöitä osoittamaan mieltä hallituspolitiikkaa ja leikkauksia vastaan. Järjestetyt yhteiskuljetukset bussilla ympäri suomea on hyvä osoitus siitä, että joukkovoima toimii.

Mielenosoituksen pääasiallinen tarkoitus on herättää kansaa ajattelemaan ja arvioimaan vallassa olevan hallituksen tulevia päätöksiä ja linjauksia. Joukkovoiman- yhteinen pyrkimys on tietysti myös vaikuttaa hallituksen leikkauspolitiikkaan. Uskon että kansa ainakin osaltaan on kyllästynyt päätöksentekoon senkin vuoksi, että nyt hallituksessa on puolue joka on aiemmin halunnut profiloitua ”vanhoillisten puolueiden” vastustajana ja pieniosaisten ihmisten puolustajana. Ja nyt tämä puolue on leikaamassa juuri niiltä pieniosaisilta samalla kun hallitus on esimerkiksi hyväksynyt Kreikan kolmannen tukipaketin. Toivon että näin suuri mielenosoitus toteutuessaan vaikuttaa aidosti tuleviin päätöksiin ja linjauksiin. Toki realiteetti on, että linja pitää porvarihallituksella ja mielenosoituksen lopullinen vaikutin on se, että ääni saatiin kuuluviin ja päätöksiin kyllästynyt kansa saa tyydytettyä patoutuneita tunteitaan, toivottavasti rauhanomaisesti! Mielenosoituksen vaikutus voinee olla tässä tapauksessa kuitenkin olemassa paremmin, kuin esimerkiksi 2010 – kun Helsingissä järjestettiin suurmielenosoitus monikansallista metsäyhtiötä vastaan lopetettavien tehtaiden vuoksi. Olin tuolloin itse mukana heiluttamassa kylttiä eduskuntatalon edessä. Tietenkään, mielenosoitus ei pelastanut tehtaita eikä työpaikkoja, mutta saatiin ainakin purkaa kiukkua mielestämme vääriä perusteluja ja päätöksiä vastaan!

Henkilökohtaisesti en tällä kertaa pääse valitettavasti kyseiseen mielenosoitukseen. Olen kuitenkin hengessä mukana! Kansan täytyy silloin osoittaa mieltä kun se kokee että heitä poljetaan! Pohjois-Savostakin on bussikuljetuksia menossa mielenosoitukseen joka siis järjestetään Helsingissä tulevana lauantaina 22.8.2015.

Kuvassa olen mielenosoituksessa Helsingissä, metsäteollisuuden työpaikkojen puolesta vuonna 2010.

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Poliitikasta hyvin vähän ymmärtäneenä ja poliitikoinnista vielä vähemmän on hyvä esittää mielipiteensä. Jospa se, mikä se nyt oli ”yhteiskuntasopimus” syntysi sopien, ei sanelemalla, ei käskyttämällä, hylkäämällä ehdottomat vaatimukset, erimielisyydet ratkoen niin että kaikkien aineellinen ja henkinen hyvinvointi turvataan nyt ja tulevaisuudessa ja kaikki tekevät parhaansa kykynsä mukaan yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

  • Susanna Rissanen

    ”Yhteiskuntasopimus” jatkaa kansalta ottamista ja antamista niille joilla jo on. Mikään ihme ole että Suomi on tässä tilassa kun oikeistolaisesti on myyty yhteistä omistusta, kutsuttu monikansalliset jätit viemään omien yrittäjien elannot, mahdollistettu veronkierto näille jäteille ja muille tarpeeksi hyvätuloisille, tätä viimeiset 25 vuotta. Nyt on oikeistolaisin mahdollinen hallitus, ja seuraukset on/oli arvattavissa. Koko Suomen kansa on yhtä (vaali)mainoksen uhria. Oikeistolla on rahaa rällätä, mutta se on vasemmisto joka pitää pienen puolta. Aina ollut ja aina tulee olemaan.

  • Jari Holopainen

    Pääministeri Sipilä on ottanut ilmastonmuutoksesta tutun todennäköisyyden käyttöön arvioitaessa yhteiskuntasopimuksen mahdollisuutta. Jos en ihan täysin väärin muista, eilen illalla hän mainitsi todennäköisyyden olevan 20-30% luokkaa. Ilmastonmuutoksessa on kansainvälinen asiantuntijaelin päässyt jo 95% todennäköisyyteen. Ilmiöillä on yhteistä se, ettei oikein tiedetä mitä todennäköisyydellä viime kädessä tarkoittaa. Yhteiskuntasopimus toteutuu ilmastonmuutoksen tavoin 100 % varmuudella. Historia on vain opettanut sen, että muutoksissa kärsivät aina eniten köyhimmät, naiset ja lapset.

Kommentointi on suljettu.