”Kauppias sai tuomion alaisten ahdistelusta”

Varkautelainen kauppias sai hovioikeudesta tuomion alaistensa ahdistelusta. Kauppias oli  muutoinkin rikkonut työturvallisuusmääräyksiä. Työntekijöiden ilmoituksen mukaan työnantaja oli ahdistellut työntekijöitään jo useita vuosia. Loistavaa että työntekijöillä riitti rohkeutta ilmoittaa asiasta ammattiliittoon koska asia on erityisen vakava. Oikeus tässä tapauksessa näyttää toteutuneen, hienoa!

Savon Sanomien toimittaja Vesa Kärkkäinen kirjoitti kolumnissaan ansiokkaasti ay-liikkeen toiminnasta, järjestäytymisestä sekä uudistustarpeesta. Toimittaja oli oikealla jäljillä. Ay-liikkeen haikeus siitä mitä on tullut tehtyä ei ole pelkästään se punainen lanka, joka kantaisi jäsenhankinnassa ja järjestäytymisessä pitkälle. Toki on hyvä tuoda esille konkretiaa siitä mitä se ammattiyhdistysliike on aidosti saanut aikaiseksikin yhteiskunnassamme.
Tärkeämpää kuitenkin on nykyhetkessä eläminen. Tämä hetki onkin varsin otollinen siihen, miten osoitetaan kansan syville riveille se mitä on ammattiyhdistysliikkeen toiminta ja vaikutusmahdollisuus työelämän melskeissä.

Nykyhetken lisäksi on katseet luotava tulevaisuuteen. Miten tulevaisuudessa työntekijöiden turva varmistetaan ? Tässä ammattiliitoilla onkin tekemistä kun he miettivät strategioitaan onnistuneen jäsenhankinnan toteutumiseen.

Valtion tason korkeat päättäjät ovat osoittautuneet varsinaisiksi jäsenhankinnan tehomiehiksi. Perusporvarihallituksen leikkaus- ja kurjistamispolitiikka on avannut monen ahertajan silmät siihen, mikä ja kuka taho pääasiassa vaikuttaa konkreettisesti niihin keskeisiin työelämän sopimuksiin ja päätöksiin heidän puolellaan tulevaisuudessa. Palvelualan ammattiliitto muistikin pääministeriä hienosti onnistuneesta jäsenhankintakampanjasta. Sipilä tosin ei kiitoksista välittänyt. Tosikko, voisi joku todeta ;)

Yhteenvetona voinee siis todeta seuraavaa:
Kuulu ammattiliittoon. Järjestäytymällä mahdollistat sen, että sinulla on oikeusturva ja apu lähellä kun ja jos työnantaja toimii sopimattomasti. Sinulla on myös tuki takana, kun korkean tason päättäjät ovat laittamassa sinut maksumieheksi ja naiseksi pakkolakien voimalla. Ahdistelevat toimitusjohtajat sekä pakkolait ovat kohtuuttomia vastustajia yksittäiselle työntekijälle. Joukkovoima tuo turvaa. Keskitetty voima yhteisesti palkansaajien puolesta tulee helposti täyttämällä ammattiliiton jäsenlomake.

 

 

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Jostain syystä huomaan miettiväni sellaista, että ammattiliitot hoitaisivat ammattiin kuuluvia asioita, mutta ei-ammattiin liittyvissä kysymyksissä jokin muu taho voisi olla parempi. Sellaista ei taida vain olla. Joissakin tapauksissa poliisi on oikea viranomainen, mutta kaikki työntekijät eivät halua tai voi kuulua liittoihin.
    Työttömänä ja toimeentulotuella ollessa mietin, miksi pitää maksaa 8 euroa kuussa liitolle, vaikkei siihen toimeentulotukea edes saa. Viikonlopun suuria kysymyksiä on, eroanko liitosta vai en. Sellainen kokemus on, etteivät liitot aja riittävästi pitkäaikaistyöttömien asiaa. Lähinnä kyse on puheesta ja huolesta puheen vuoksi. Ajatetaan vain työntekijöiden asemaa. Toisaalta tämän ymmärtääkin, koska työssähän ne ongelmat tulevat jos ovat tullakseen. Työttömänä ollaan kansalaismielipiteen ja poliitikkojen hyväntahtoisuuden varassa.

Kommentointi on suljettu.