Keliaakikon Juhannusherkku

Porvarihallituksen hallitusohjelmassa ilmoitettu leikkaus kokonaisuudessaan keliakiaa sairastavien Kelan ruokavaliokorvauksen osalta on pöyristyttävä. Tähän aiheeseen palaan tuonnemmalla. Siinä on kysymys suuremmastakin kokonaisuudesta. Väitän, että kokonaiskuvassa suureen rooliin asettuu tässä kysymyksessä valtakunnallisesti kansanterveydelliset vaikutukset. Se, että keliaakikolle soveltuvien viljatuotteiden hinnat ovat keskimäärin jopa 9 kertaa suuremmat kuin tavallisten tuotteiden hinnat, vajaan kolmenkympin korvaus on perusteltu. Tosiasiassa pitäisi puhua korvauksen korotuksesta kuin leikkauksesta!

Tästä aiheesta siis myöhemin lisää. Nyt takaisin saunanlauteille. Blogissa kuva tämänpäiväisestä gluteenittomasta Brita-kakusta jonka vaimo perheelle pyöräytti Juhannuksen kunniaksi :)
Tästä jatketaan, palataan linjalle piakkoin!

Kommentit

  • Helka Tukiainen

    Komppaan Timoa, sillä itsekkin olen keliaakikko ja tiedämme molemmat miten kalliiksi meidän ruokavalio tulee kuukaudessa maksamaaan ja sitten meiltä ollaan viemässä koko kovaus pois! :( Olen järkyttynyt kaikkien keliaakikoiden puolesta ja samalla surullinenkin! :( Nyt järki käteen siellä hallituksessa ja tehkää oikeita päätöksiä! Leikatkaa niitä säästöjä vähemmän tärkeistä asioista!

Kommentointi on suljettu.