Koulutie turvalliseksi!

Vajaa kaksi viikkoa ja lapsilla alkaa koulut. Meidän perheessä koulun aloittaa jo nuorimmainenkin. Koulureittiin tutustuminen on aloitettu ja ohjeita olen tyttärelle antanut miten tiet ylitetään ja missä kohtaa tulee olla erityisen varovainen. Myönnän että suhteellisen lyhyestä koulumatkasta huolimatta, koulutie on kohtalaisen haastava ja vanhempina vähän jännitämme tie – olosuhteista johtuen.
Heti kotikujalta tielle mentäessä, tie on kapeahko ja runsasliikenteinen. Tiellä jyristää myös raskasta liikennettä, johtuen lähistöllä olevista kahdesta kuljetusalan yrityksestä. Tiellä ei ole kevyen liikenteen väylää ja tie on sorapintainen. Sopivasti kun tielle sattuu autoja kohdakkain, ahdasta tulee. Siinä saa aikuinenkin olla skarppina, saatikka 7- vuotias tyttölapsi.

Kuntapäättäjänä olen ollut kyseisen tien kunnossapitoa vaatimassa useana vuonna ja olenkin ollut vaikuttamassa siihen, että talousarvioihin on pariinkiin otteeseen kirjattu kyseisen tien kunnostus. Pinnoitteen teko ja kevyen liikenteen väylän rakentaminen. Suuresta korjausvelasta johtuen tämä, kuten muutama muukin kohde on jäänyt ”roikkumaan” listalle. Eli tarve tiedostetaan tämänkin tien korjaukseen liittyen. Rahaa on rajallisesti ja se asettaa infran korjauksia tiettyyn järjestykseen.
Tärkeysjärjestyksestä puhuttaessa, eikö järjestyksessä nimenomaan tule korostaa sitä, miten turvallinen tie on ? Samoin koululaisten käyttäessä kohtuullisen runsasliikenteistä tietä, arvoasteikolla tämäkin tie tulisi olla kärkisijoilla arvioidessa kunnostustarpeen aikataulua. Ei ole syytä odotuttaa että jotain vakavaa sattuu tällä koulutiellä. Tulenkin edellyttämään että jo useaan otteeseen kirjoissa ollut kohde vihdoin toteutetaan 2016 aikana. Turvallisuus koulutiellä ennenkaikkea!
Toivon että parin viikon kuluttua koulutiensä aloittavat pienet kulkijat saavat käydä kaikkialla koulutietä turvallisesti. Huomioidaan kaikki me autoilijat tämä asia. Malttia liienteeseen.

Kuvassa ”kylätie” jota kunnostetaan sorapinnasta johtuen muutaman viikon välein. Eikö tässäkin säästetä pitkällä tähtäimellä, kun tie pinnoitetaan?!

Kommentit

  • Helka Tukiainen

    Ehdottomasti pinnoite tielle ja kevyen liikenteen väylät niin että lapset saisivat turvallisesti kulkea koulumatkansa! ♥ Kyllä sitä rahaa riittää kaikkeen vähemmän tärkeeseen, mutta sitten leikitään lasten hengillä. Itse neljän lapsen mummina tiedän miten tärkeitä nämä asiat ovat joka puolella suomea! :) Lapset ovat tulevia veronmaksajia ja heille tulee taata turvalliset koulumatkat! ♥

Kommentointi on suljettu.