Leikkipuistokierros Varkaudessa ja Peltola !

Toista viikkoa lomaillessa tyttäreni kanssa, päätettiin tehdä pienimuotoinen leikkipuistokierros. Samantyyppinen kierros tehtiin pari vuotta sitten. Tuolloin leikkipuistot ja niihin kuuluvat välineistöt olivat yllättävän hyvässä kunnossa. Tuli mieleen, että eikö niissä lapsia enää leiki, tai onko nuoriso oppinut tavoille ? 80 – luvulla muistelisin että leikkipuistot ja välineet olivat aika karussa kunnossa. Voi olla, että nyt nuorilla ei ole motivaatiota puistoissa istuskella, saatikka niitä turmella millään tavoin. Se kun ei somessa onnistu :)

Nyt kierrokseen kuului 4 puistoa. Taulumäen puisto kirjaston vieressä. Päiviönsaarenpuisto keskustassa. Joutenlahdenpuisto, kerrostalojen keskellä Lemmensillantiellä, sekä Käpykankaan leikkipuisto kentän vieressä. Puistot oli siistissä kunnossa. Välineistö kohtuu hyvässä kunnossa. Kiikut yms oli ehjät. Kuluneisuutta alkoi kyllä näkyä esimerkiksi pienimmille lapsille tarkoitetuissa leikkivälineissä. On siis tarpeen investoida lähivuosina välineistöön, jotta puistot saadaan pidettyä siihen tarkoitetussa käytössä, lapsiperheitä palvellen.

Puistokierroksen jälkeen kävimme jälleen Peltolassa. Peltola kuuluu Varkauden Teollisuus – 200 vuotta teemaan. Tämä rakennus on adoptoitu teeman käyttöön. Peltolassa pääsee mm.tutustumaan vanhan ajan teollisuuden työntekijöiden asuntolaan. Vekara Varkauden jäljiltä Peltolassa on myös perheen pienimmille leikkihuone, entisajan leluilla varusteltuna, sekä piharakennuksessa heppatalli keppihevosille. Tämä varsinkin kiinnostaa meidän tytärtä.  Suosittelen siis käymään Peltolassa. Kahvilassa pääset nauttimaan tuoreesta pullasta sekä kahvista. Tarjolla myös gluteenittomia leipomuksia. Ohessa linkki Peltolaan  http://www.varkaus.fi/palvelut/kulttuuri/varkauden_museot/varkauden-teollisuus-200/peltola-heraa/

Kuvassa tytär kiikkumassa Taulumäen leikkipuistossa.

Kommentit

  • Maria Carole

    Minusta tuntuu, että puistoista pidetään parempaa huolta. Normit ovat kiristyneet niin valtavasti. Toisaalta Varkauteen rakennettiin 90-luvun aikana paljon uusia puistoja.

Kommentointi on suljettu.