Maailman diabetespäivä

”Maailman diabetespäivää vietetään joka vuosi 14.11. Päivä on insuliinin toisen keksijän Frederick Bantingin syntymäpäivä. Teemapäivän taustalla ovat Kansainvälinen diabetesliitto IDF ja Maailman terveysjärjestö WHO.”
”- Jos milloin, niin Maailman diabetespäivänä diabetesta sairastavalla on aihetta juhlaan, juhlia voitettuja hankaluuksia ja myös tuntea ylpeyttä kaikesta tekemästään työstä, omahoidosta ja vuosia kestäneestä, tähän päivään kantaneesta tasapainoilusta, sanoo projektipäällikkö Sari Koski Diabetesliiton Yksi elämä -hankkeista.”
Lainaukset ovat Diabetesliiton nettisivuilta.

Tänä päivänä on hyvä muistaa ja olla kiitollinen siitä mahdollisuudesta jota diabeteksen hoidon osalta on kotimaassamme mahdollista saada. Tyttäremme sairastuttua 1.tyypin diabetekseen hänen ollessaan 1,5 vuotias, kosketti se tietysti perheemme elämää hyvin voimakkaasti. Hyvin pian kuitenkin ymmärsimme että emme ole yksin. Saimme heti alusta alkaen erittäin ammattitaitoista tukea ja apua Kuopion Yliopistollisesta sairaalasta, diabetekseen erikoistuneelta hoitaja- ja lääkärijoukolta.
Hoitotasapainon ylläpitäminen on haastavaa 24/7 periaatteella. Sairaus on läsnä joka päivä. Se on iso osa meidän perheen elämää. Turvallinen ja terveellinen kasvaminen tyttäremme kohdalla on mahdollista juuri sen avun turvin mitä ammattitaitoinen henkilöstö ja nykyaikainen välineistö meille tarjoaa.
Onneksemme olemme suomessa. Elämän eliksiiri lapsellemme on tietysti insuliini. Kahden kuukauden satsi insuliinia apteekista haettuna on kustannukseltaan 3 euroa. Novorapid- insuliini kuuluu siihen ylempään erityiskorvausluokkaan, jossa omavastuu osuudeksi jää siis se kolme euroa. Näin tämän kuuluu olla tulevaisuudessakin. En halua edes ajatella sitä mahdollisuutta, että tämä turva olisi valtiontason päättäjillä liipaisimella tulevaisuudessakaan.

Toivotan kaikille diabeetikoille ja heidän läheisilleen voimia elää tuon sairauden kanssa. Sitä sairautta ei voida nujertaa, mutta sen kanssa pystyy elämään. Hoidetaan ja huolehditaan itsestämme ja läheisistämme. Hyvää diabetespäivää kaikille diabeetikoille!

 

Kommentit

  • Helka

    On ihailtavaa miten hyvin jaksatte hoitaa tyttärenne diabetestä! ♥ Kirjoitus oli paljon ajatuksia herättävä ja mielenkiintoinen! ♥ Voimia koko perheelle ja oikein hyvää diabetes päivää! ♥

Kommentointi on suljettu.