Maailman huippuja, jarruttomilla pyörillä!

”25 vuotta Varkauden moottoriurheilun hyväksi” Lukee Varkaus Racing Team-kotisivuilla.  Varkaudessa on vahvat Speedway-perinteet kymmeniltä vuosilta. Toiminta on vaatinut erittäin suurta sitoutumista, talkootyötä ja innovaatiota siihen että maakunnan ainoa Speedway-rata on toimintakuntoinen. Suomessa on kaikkiaan 11 rataa. Varkauden rata kattaa maantieteellisesti koko itä- ja keskisuomen alueen. Varkaus Racing Team on tehnyt seurana uskomattoman kovaa työtä toimintaedellytysten puolesta. Varkauden kaupunki on tukenut alueen sekä radan kunnossapitoa hiukan taloudellisesti. Seuran budjetista toki tuo apu on ollut vuositasolla maltillista. Tälle vuodelle Varkauden kaupunki päätti kuitenkin antaa tukea kohtuullisen merkittävästi seuralle, jotta seura saa hankittua radalle suomen ensimmäiset turva-aidat. Ilmatäytteiset laidat mahdollistavat tulevaisuudessa sen, että Varkaudessa ajetaan maailmanluokan kisoja. Esimerkiksi tulevana kesänä ajetaan Speedway U-21 EM semifinaali Varkaudessa. Tämä kisa ennakkotietojen mukaan televisioidaan myös EuroSportilla. Katsojia odotetaan myös paikanpäälle useita tuhansia.

Jarruttomilla, erittäin tehokkailla pyörillä ajaminen hiekkapintaisilla soikean muotoisilla radoilla vaatii ajajalta taitoa ja fysiikkaa. Viime kesänä käytyäni katsomassa usean vuoden tauon jälkeen Speedway-kilpailuja, muistui mieleen miten kovasta lajista on kyse. Perinteisesti moottoriurheilusta kun on kyse, vaaratilanteitakin sattuu varmasti jokaisessa kisassa.

SS blogiin 3 17.1.2016

Varkauden Ankkurit on Speedway- ja moottoriurheilupiireissä varmasti yksi tunnetuimmista seuroista Suomessa. Viime kaudella Varkaudessa tehtiin myös kisojen yleisöennätykset. Tässä kuvatallennetta viimeisestä osakilpailusta Varkaudessa. Hiekkaradalla ajettavan Speedwayn lisäksi on tarjolla vieläkin hurjempaa eli Jääspeedwayta. Varkauden radalla ajetaankin jälleen tänä talvena kisa 27.2.2016. Kyseessä on Jääspeedwayn SM- finaali. Tasokas kisa varmasti siis tulossa. Seuran puuhamiehet ovatkin olleet jäädyttämässä rataa ja tehneet pitkiä päiviä.

SS blogiin 4 17.1.2016

Seura ja sen taidokkaat ajajat ovat tuoneet vuosien aikana merkittävästi menestystä niin Suomi tasolla kuin MM-tasollakin. Esimerkiksi viime kesänä seuran kaksi kärkikuskia Appe ja Jesse Mustoset olivat edustamassa Suomea maaradan MM-kisoissa Saksassa. Kisoista oli tuomisina Suomelle ensimmäiset maaradan MM-mitalit, kun joukkue onnistui voittamaan pronssia. Varkaus Racing Team listaa sivuillaan menestyksestä seuraavaa : MM mitaleja 4, Pohjoismaiden mestaruusmitaleja 17, Suomen mestaruusmitaleja 80 ja Suomen Cup- mitaleja 8 kpl. Kuskeina tätä menestystä on nyt tuonut juuri veljekset Appe & Jesse Mustonen. Aiempina vuosina mm. Peter Paloranta, Timo Immonen, Pasi Pulliainen, Joni Gustafsson, Sami Kemppainen, Eki Kaulamo ja Kalle Katajisto. AppeRacing-Team listaa vielä yksityiskohtaisemmin veljesten Apen ja Jessen menestyksen. Huikeita, lahjakkaita kuskeja! Toki menestyksen takana on myös vahva tuki isä Aakelta joka tiimipäällikkönä ja mekaanikkona tekee kaiken muun ohella pitkää päivää poikien menestyksen eteen. Nuoret lahjakkaat kaverit ovatkin varmasti saaneet harrastuksestaan ikimuistoisia kokemuksia. Nuorempi veljeksistä, Jesse päivittikin taannoin Facebook-sivullaan seuraavaa :

”Eipä ois vuosia sit uskonu ku syleskeltii koulujen pihalla että joku päivä kuuluu maailman 20 parhaan maarata kuskin joukkoon, toivottavasti pääseen ens kesänä näyttää miten oikeesti ajetaan.Siihe asti tuetaan jotain toista mustosta kuka on vielä pari pykälää meikää eellä. Standing in a hall of fame.” 

Kuvassa isä onnittelee poikaa menestyksestä kisassa.

SS blogiin 17.1.2016