”Jos meillä on ydinaseita, miksemme saa käyttää niitä?”

 

Yhdysvaltojen presidentinvaalien , republigaanien ehdokas Donald Trump oli kysynyt ulkopolitiikan asiantuntialta, miksei USA voisi käyttää ydinaseitaan, koska niitä heillä on?

Tämä yksi kysymys kuvastaa täysin yksiselitteisesti minkälainen presidentti Yhdysvaltoihin, maailmaan mahtavimpaan sotilasvaltioon on tulossa, siis mikäli hän voittaa tulevat vaalit.

Trump on kohahduttanut älyvaapailla kommenteillaan useaan otteeseen vaalikampanjansa aikana. Donald on luvannut vaalilaupauksissaan milloin rakentaaa muurin Meksikon rajalle ja milloin lopettaa täysin kaiken yhteistyön EU:n kanssa. Yltiöpopulismi on kukoistanut kommenteissa.
Asiantuntijat ovatkin arvioineet että Trumb joutuisi presidenttinä vesittämään lähes kaikki lupauksensa jo sen vuoksi että yksin presidenttikään ei voi USA:ssa tehdä vastaavia päätöksiä.

Presidenttiehdokkaan kommentti atomipommien käytöstä on oma lukunsa.
Tänään tulee tasan 71 vuotta siitä, kun Yhdysvallat pudotti atomipommin Hiroshimaan.
Tuossa historiallisessa, katastrofaalisessa pommituksessa kuoli välittömästi 75 000 ihmistä. Kokonaisluvut kuolinuhrien osalta lienee moninkymmenkertaiset kun laskuun otetaan huomioon Nagasakin pommitus, joka tapahtui 3 päivää Hiroshiman jälkeen.

 

Ja maailman mahtavimman valtion  presidentin paikkaa tavoitteleva ehdokas äimistelee miksei ydinaseita voisi käyttää ?
Mihin hittoon tämä maailma on menossa ?
Omat muistikuvat kylmän sodan ajalta, jolloin siis suurvallat Neuvostoliitto ja USA uhittelivat ydinaseillaan on vielä tallella. Muistan, vaikka lapsi olinkin sen pelon ja uhan joka uutisten ja vanhempien ihmisten puheissa tuli ajoittain esille.
Noista ajoista selvittiin. Mikä on tilanne nyt ?
Näyttää valitettavan hurjalle maailmantilanne kun tarkastellaan sitä kuuluisaa inhimillisyyttä ja hyväksyttävyyttä.
Sitä ei liiemin ole enää tarjolla, valitettavasti.

Ja mitä tämä tarkoittaa aikana, jolloin ydinaseiden laukaisunappi on mahdollisesti tulossa henkilön peukalon alle, joka julkisesti äimistelee miksei ydinpommeja voisi käyttää ?

”God, save this planet”

 

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Jos kuvasta jotain päättelisi, kyllä lähtee! Tätä varmaan miettii toinen puoli Amerikkaa, God we Trust (Jumalaan me luotamme), tohtiiko Trumpille antaa maailman vaarallisimman salkun. Jostain syystä kyseistä salkkua kutsutaan jalkapalloksi.

  • Timo

   Jari, juuri noin. :)

 • Mustamies

  Toivotaan ettei Ameriikkalaiset valihe Trumppi Maansa Presidentiksi, eikä muuhunkaan virkaan.
  Missä hänen olis mahollista päästä ”Ydin-aseisiin ” käsiks.
  Koska hiän tutuu olevan hyvin sotaisa mies !

Kommentointi on suljettu.