Nimitys hillotolpan äärelle

Ilta-Sanomat uutisoi 24.3.2018 kuinka ulkoministeriö olisi järjestänyt ulkoministeri Timo Soinin luotetulle, entiselle sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle huippuviran Euroopan neuvoston sihteeristöstä.

”- Kyseessä on erityisneuvonantajan (Special Advisor) tehtävä, jossa tehtäväalueena on radikalisaation estäminen painottuen nuorisokysymyksiin sekä syrjinnän ja syrjäytymisen ehkäisemiseen, ministeriö kertoi Mäntylän nimitystä koskevassa tiedotteessaan.”

Huippuvirassa olevan Mäntylän palkan maksaa veronmaksajat suomessa, koska palkka tulee sisäministeriön alaisuudessa toimivalta Kriisinhallintakeskukselta. Palkka on suuruudeltaan noin 8000 euroa kuukaudessa. Tampereen yliopiston professori Ilkka Ruostetsaari sanoo nimitykseen liittyen suoraan Ilta-Sanomien haastattelussa : ”Kyseessä on ilmiselvästi poliittinen virkanimitys”

Asian tekee erittäin mielenkiiintoiseksi se että Soinin hoitama poliittinen virka asettuu outoon valoon siksi, koska aikanaan Perussuomalaisten puheenjohtajana toiminut Soini sanoi puoluekokouksessa Turussa 2015 seuraavaa : ”Perussuomalaiset lähtevät siitä, että pätevimmät henkilöt valitaan virkoihin, eivät siitä, mikä on hakijan, virkamiehen tai -naisen puoluekanta”
Näyttää siis selvästi siltä, että Soini on joutunut tässäkin pyörtämään aiemman vahvan lupauksensa. Soinin uskottavuus on koetuksella.

Soinin entinen puoluetoveri Jussi Halla-Ahokin kommentoi tuoreeltaan nimitystä Demokraatti lehdessä Demokraatti :

”Se, että koko virka keksittiin Mäntylää varten ja että sen kustantaa suoraan suomalainen veronmaksaja eikä Euroopan neuvosto, tuli minullekin uutisena, mutta kyllähän jo lähtöasetelma oli melko ihmeellinen”

Näin se hillotolppa vetää puoleensa. Kansan suosikki Soini on paaluttanut oman hillotolppansa siten, että on suorastaan ihme jos eduskuntavaaleissa 2019 Soini ja Sininen tulevaisuus saa paikan hillotolpan ääreltä!

Kommentit

 • Savostakajahtaa

  Soinilta ja Sinisiltä nykyisillä kannatus% jää hillotolpat saamatta.Kansanpopulistista kuoriutu Keskustan ja Kokoomuksen marionetti

 • Satansvtunari

  Soinin toiminta räikeätä, hävytöntä ja ei hyväksyttävää, ikävä kyllä on ihan samaa miten Varkaudessa palkitaan demarit veronmaksajien elätettäviksi!
  Myös perheen jäsenet siirtyvät verovaroilla palkatuksi, joten blogisti voisi putsata oman pesän ensin!

 • Timo

  Ei avaudu mitä oman pesän putsausta tarkoitat. Laitappa viestiä niin palataan asiaan.
  Hyvää kevättä! :)

 • Aina tulloo

  Nimillä kun nyt puhutaan muista, sopinee että puhutaan Varkauden demareista?

  Pia Hedman, demari sai yllättäen kaupungin viran työllisyyskoordinaattorina ilman mitään rekrytointi alan koulutusta ja samalla Hedmanin mies sai viran urheilukenttien hoitoon.

  Näitä löytyy muitakin, katsotaan mitä Suhonen tietää tai osaa kertoa vai onko ihan pihalla?

  Perästä kuuluu sanoi persut.

 • Timo

  Jos mainitsemissasi asioissa on toimittu väärin tai vastoin lakeja suosittelen tekemään asiasta selvityspyynnön..se on fiksumpaa kuin epämääräinen kommentointi blogiin.

Jätä kommentti

*