”Onnex meillä on tuo Hra Sipilä, eipähän tarvii miettiä mitä lomarahoilla olis tehny!”

Otsikko on päivitys sosiaalisesta mediasta.
Sairaanhoitaja julkaisi suoran mielipiteensä, hallituksen päätöksistä leikata kuntien- ja valtion työntekijöiden lomarahoista 30 %
Lomarahoista leikkaaminen konkretisoituu nyt lomakauden alkaessa.

Lomarahoista leikattiin kuntien työntekijöiltä seuraavasti:

 • Siivooja. Tulot 1999 e/kk. Leikkaus 431 euroa.
 • Ruokapalvelutyöntekijä. Tulot 2105 e/kk. Leikkaus 454 euroa.
 • Laitoshuoltaja. Tulot 2151 e/kk. Leikkaus 464 euroa.
 • Lastentarhanopettaja. Tulot 2604 e/kk. Leikkaus 562 euroa.
 • Lähihoitaja. Tulot 2654 e/kk. Leikkaus 573 euroa.
 • Perushoitaja. Tulot 2826 e/kk. Leikkaus 610 euroa.
 • Sairaanhoitaja. Tulot 3045 e/kk. Leikkaus 657 euroa.
 • Sosiaalityöntekijä. Tulot 3295 e/kk. Leikkaus 711 euroa.Lähde: JHL

Lomarahojen leikkaus tapahtuu vuosina 2017-2019.
30 %:n lomarahaleikkaus koskee kaikkiaan 500 000 kuntien- ja valtion työntekijää.
Sipilän perusporvarihallituksen junailema kilpailukykysopimus leikkaa tuntuvasti työntekijöiltä, joiden kohdalla ei muutoinkaan ansioiden osalta voida puhua suurituloisista.
Lähihoitaja jolta lähtee lomarahoista 573 euroa tai sairaanhoitaja jolta otetaan 657 euroa ei tietenkään voi ymmärtää miten juuri häneen kohdistuva leikkaus on se, joka tämän maan kilpailukyvyn pelastaa?

Vaikutukset noin merkittävästi yksittäisiltä työntekijöiltä leikattaessa vaikuttaa aivan varmasti negatiivisesti kulutukseen ja tätä kautta esimerkiksi matkailuun ja yrittäjien tuloksiin.
Monessa kuntatyöntekijän perheessä on varmasti lomarahat käytetty matkailuun ja kulutukseen.
Nyt väitän että tältä osin tämä leikkaus kalahtaa taatusti omaan nilkkaan.
Odotan mielenkiinnolla vaikutuksista saatavia tutkimustuloksia.
Perusporvarihallitus on tälläkin toimenpiteellä heikentämässä työntekijöiden toimeentuloa.

Paikallislehden haastattelussa perussuomalainen kuntapäättäjä kehui taannoin miten istuva hallitus on tehnyt tärkeitä päätöksiä, joissa juuri yrittäjyyttä on otettu myönteisesti huomioon.
Jäin miettimään, onkohan kyseinenkään PS päättäjä tarkoin laskenut miten tämä lomarahojen leikkaus on näkynyt hänenkin liiketoiminnassa?
Tuskin on!

Kommentit

 • SusannaL

  Kun ns. harmaa talous poistettiin alkoi Suomen alamäki. Kaikki se raha mikä tuli harmaasta taloudesta meni kulutukseen EI pankkitilille. Asuntosäästäjät ja muut säästäjät eivät laita euroja liikkeelle vaan jumittavat niitä pankkitilillään joten ne eurot jäävät pois kulutuksesta mikä tietää konkursseja ja työttömyyttä.
  Miten Sipilän hallitus voi tehdä pienpalkkaisille noin eli kurjistaa kansalaisten elämää kun hän on samalla, pääministeri kaudellaan tuplannut tai jopa triplannut oman omaisuutensa ja siinä samalla sukulaistensa. Ihmettelen miksi kansa ei tee mitään? Minä ja perheeni olemme päättäneet jättää uppoavan laivan sillä 40 vuotta veroja maksaneena en saa kotimaaltani mitään vastinetta! Vain ahdistusta, pelkoa terrorismista ja epäoikeudenmukaisuutta omassa kotimaassani.

  • Timo

   Juuri noin. Perusporvarihallitus noudattaa ideologiansa mukaista politiikkaa leikkaamalla heikompiosaisilta.

 • Haerski

  Suomen heikompiosaisia ovat maan työttömät, joista ei ole valtiolle, kuin pelkkiä kuluja ja heidän panoksensa ”kulutustalkoidenkin” ylläpitämiseen jää aika minimaaliseksi. Vähän ärsyttää lukea työssä käyvien ja ihan hyvin tienaavien valitusvirsiä muutamien satasien menetyksestä per vuosi, kun samaan aikaan tuolla pitkin maata on yli 300 000 ihmistä kokonaan ilman työtä (TEM, Työllisyyskatsaus huhtikuulta).

  Itse tykkään sanoa, että työtä tekevä ei Suomessa ole köyhä, vaikka omilla valinnoillaan voi itsestään toki köyhän tehdä, oli tulot mitkä tahansa. Jos sosiaalidemokraatit huolehtisivat edes yhtä paljon työttömistä, opiskelijoista ja eläkeläisistä, kuin oman äänestäjäkuntansa tilipusseista, niin saattaisin jopa erehtyä teitä äänestämään. Jopa yrittäjät ovat köyhyystilastoissa vielä perusduunaria huonommassa asemassa, joten olisiko jo aika vähän avartaa katsetta ja ajatella laajempaa kokonaisuutta?

  Ja varmuuden vuoksi vielä mainitsen, että olen itsekin ihan normaali työssäkäyvä ihminen, joka vain tykkää ajatella omaa seuraavaa tilipussiaan pidemmälle. Tuloiltani olen tuon blogin listan keskikastia ja minun puolestani lomarahat voisi lakkauttaa vähitellen kokonaan. Työstä työn mukainen palkka. Palkalliset lomat on jo palkkio itsessään, eikä niitä ulkomaanmatkoja yms. tarvitse työnantajan, oli tämä sitten kunta, valtio tai joku yksityinen taho, enää lisärahoittaa lomarahojen muodossa.

  • Timo Suhonen

   Vastakkainasettelu on turhaa.
   Tässä blogissa pääasia oli juuri lomarahojen leikkaus julkiselta sektorilta.
   Blogeja tulee ja on tullut liittyen työttömiin ja perusporvareiden heihin kohdistamiin toimiin!

   • Haerski

    Politiikka on vastakkainasettelua: Kun joku saa jotain, niin joku muu jää ilman, ellei kaikkea kateta lainarahalla… tai no silloin se ilman jäävä on valtio itse. Ongelmat täytyy priorisoida tai muuten ei tulla koskaan saamaan mitään aikaan.

    Itse arvostan poliitikkoa, joka erottaa vakavat ongelmat mitättömistä, eikä juokse ympäriinsä lupailemassa kaikille kaikkea ja kritisoimassa vuolaasti aina kun joku muu uskaltautuu tekemään vaikeita päätöksiä. Jos kritisoi, niin olisi kohtuullista ainakin kertoa oma konkreettinen leikkaus-/veronkorotuskohde. Kyllästyttää tällainen teflonpolitiikka, jossa oma takki pidetään keinolla millä hyvänsä puhtaana.

    Sitten kun tulee vastaan poliitikko, joka uskaltaa sanoa minulle päin naamaa esimerkiksi leikkaavansa kaikki lomarahani ja tästä syystä x se täytyy tehdä, niin mahdollisen ääneni lisäksi ainakin syvimmän arvostukseni hän on ansainnut.

    • Timo Suhonen

     ”Sitten kun tulee vastaan poliitikko, joka uskaltaa sanoa minulle päin naamaa esimerkiksi leikkaavansa kaikki lomarahani ja tästä syystä x se täytyy tehdä..”
     Onneksi olkoon. Hallituksessa on läjäpäin arvostamiasi politiikkoja :)

     • Haerski

      Niinhän niitä oli, mutta arvostuksen seuraava mittauspiste on siinä kun pitäisi alkaa toteuttaa lupauksiaan. Hallitus osoitti kyvyttömyytensä tai pelkuruutensa yhteiskuntasopimuksen käsittelyssä. Suomessa vaikutusvallaltaan ylikasvaneet ja diktaattorien elkein johdetut ay-liikkeet saivat demokraattisesti valitusta hallituksesta jälleen kerran niskaotteen ja homma kutistui näpertelyksi, vaikka on sittemmin jotain hyvääkin saatu aikaan.

      Olen siis avoin uusille vaihtoehdoille (Enkä tarkoita sitä uutta persu-puoluetta).

 • Mustamies

  Silloin kun Mustamies jäi eläkkeele (65 vuuotiaana),
  Meijän Mooses ”Paavo Lipponen” yhteen sovitti minunkin eläkkeeni. Sellainen Mooseksen päähän- pisto kesti kaksi (2) vuotta ja entisiä saatavia Mooses ei ole maksanut takaisin.
  Kait häin on käyttänyt nekin eurot Putinin kanssa yhteistyössä niihin ”putki-urakoihin” ?
  Nyt pääministerimme rankaisee tavan-kansalaisia, joten totean vaan, että SDP:lä ja Keskustalla on samat tavat !

 • Reiska

  Lomarahat kaikilta pois. Niitä ei koskaan olisi pitänyt olla olemassakaan. Ei yrittäjillä ole muuta mahdollisuutta,kuin lomailla yritystuloilla,jos vain tuloa sen verran tulee,että voi hetken huohtaa. Palkkahan on sitä varten,että lomailee,jos siihen on varaa. Eli suu säkkiä myöten.

 • Satans tunari

  Höpö, höpö ja samalla Varkaudessa nimitetään demari ja ex puheenjohtaja kaupungin palkkalistoilla ja perään nimitetyn mies!
  Näin tekee blogisti ja demarit Varkaudessa!

Kommentointi on suljettu.