RENDEL – Supersankari Varkaudesta!

Jesse Haajan supersankari Rendel – siirtyy koulu ruutuvihkosen sivuilta, lyijykynä hahmotelmasta valkokankaalle. Varkauden Könönpellon koulussa, seiskaluokkalaisen pojan kynästä syntynyt hahmo on saanut räjähtävän lähdön. Alkujaan sen piti olla ”kiva lyhytelokuva”. Tänä päivänä puhutaan jo Cannesin elokuvafestivaaleillakin esittäytymässä käyneenä, Eurooppalaisesta ensimmäisestä kokopitkästä supersankari elokuvasta.
Rendel – on taatusti erittäin haastava projekti. Se sitoo taloudellisesti ja ajallisesti lapsiperheen isän tiiviisti elokuvan tekemiseen. En kuitenkaan epäile hetkeäkään, etteikö tämä projekti ja lapsuuden fantasian toteuttaminen tule antamaan tekijälleen uskomattomia tunteita, onnistumisia sekä sellaisia kokemuksia mitä kovinkaan moni ei elämässään pääse koskaan kokemaan. Elokuvan budjetin noustessa alkumetreiltä reilusta 170 000 eurosta nyt jo yli miljoonaan euroon tuo varmasti uskottavuutta. Onnistunut ja hyvin näkyvyyttä saanut Cannesin keikka toi myös erittäin paljon positiivista näkyvyyttä. Mediassa hyvin huomiota saanut hanke on nyt myötätuulessa.

Elokuvaa kuvataan myös sen synnyinseudulla Varkaudessa. On mielenkiintoista nähdä mihin ja miten supersankari sijoittuu teollisuuskaupungissa. Käsittääkseni elokuvan juonenkäänteissä taistellaan pahaa vastaan, työttömyyden ja apatian kourissa kärvistelevän kansan puolesta. Toivon että valkokankaalle piirtyy Varkauden tämänhetkinen henkinen tila ja uskon vahvistuminen niistä tuskaisista vuosista jolloin jo yleisesti puhuttiin siitä, että viimeinen sammuttaa valot. Olisi se kohtaus mikä Varkautta elokuvassa nähdään kuinka lyhyt tahansa, olisi hienoa nähdä supersankari synnyinkaupungissaan taistelemassa pahaa vastaan niin, että lopuksi se paha saa palkkansa ja hyvä voittaa. Se sopisi yhtä hyvin tähän päivään kuin se Rendelin nyrkki sen pahiksen naamaan.

Fanitan Jesseä ja fanitan nyt jo Rendeliä, vaikka olenkin nähnyt elokuvasta vain sen muutaman minuutin Teaserin. Fanittamiseni johtuu siitä että nuori kaveri uskaltaa tänä päivänä tarttua suureen haasteeseen ja laittaa itsensä täysillä likoon. Arvostan! Toivotan sydämmestäni menestystä ja onneakin, sitä myös tarvitaan! Tähän loppuun onkin hyvä laittaa Iltalehden haastattelusta Jesse Haajan kommentti, se kuvastaa mielestäni hyvin tämän rohkean kaverin sielunelämää :

” – On tuhansia mahdollisuuksia siihen, että tämä voi mennä täysin pieleen, mutta vielä paljon enemmän siihen, että tästä tulee jotain mahtavaa. Ja kävipä kummin päin vain, olemme silti olleet tekemässä jotain ensimmäisenä. Olen varma, että tämä innoittaa tekemään tulevaisuudessa lisää vastaavia elokuvia, Haaja sanoo.”

Kuvassa Rendel. Jesse Haajan luvalla. Kiitos :)

 

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Karun, mutta uskottavan näköinen sankari – pistääköhän sen poliitikotkin kuriin?

  • Jari Holopainen

    Rendel istuu hyvin suomalaiseen ja savolaiseen suuhun istuva nimi. Olen joskus asunut vähän aikaa Varkaudessa: olisiko nimen innoittajana toiminut Relanderinkatu? Siinä mahtuisi järjestämään vaikka takaa-ajon.

Kommentointi on suljettu.