Sairasloman syy : ”Sairastuminen vitutukseen”

Saimme tällä viikolla lukea lehdistä, miten kansanedustaja Kaj Turunen oli ilmoittanut sosiaalisessa mediassa sairaslomastaan.
Sairasloman syyn, eli diagnoosin hän ilmoitti julkisesti : Sairastuminen vitutukseen

Kun hiukan avataan tätä ”uutista” selviää että Kaj oli sairastunut yllättäen päivänä, jolloin äänestettiin hallituksen luottamuksesta eduskunnassa. Siis voitanee todeta että luottamuksesta myös Kaj Turusen toimintaan hallitusryhmässä.
Turunen antoi oman vastauksen luottamuksesta, olemalla poissa äänestyksestä! Näemme siis tässä kansanedustajan joka ei anna luottamusta edes omalle toiminnalleen.
Nostan hattua kyseiselle herra kansanedustajalle.
Hattu nousee päästä sen vuoksi, että kyseinen kansanedustaja julkisesti myöntää sen ettei luota edes itseensä. Hatun sen sijaan laitan takaisin päähän sen vuoksi, että kyseinen toimintamalli on outoa henkilöltä jota eduskuntaan on ollut valitsemassa 2015 – vaaleissa kaikiaan 6929 henkilöä.
Voi aiheellisesti kysyä, kuinka nämä 6929 henkilöä luottavat jatkossa henkilöön jolle äänensä antoivat, kun hän ei luota edes itse itseensä?

Tarkastellaanpa aihetta : Sairasloma, omalla ilmoituksella.

Muutama ammattiliitto on saanut neuvoteltua sopimuksen, jossa työntekijä voi sairastuttuaan omalla ilmoituksella olla poissa työstä.
Yleensä omalla ilmoituksella voi olla töistä poissa kolme vuorokautta. Kuten tiedämme, esitti istuva hallitus taannoin muutosta sairaslomiin ja siihen liittyvään karenssiin. Hallituksen pakkolakiesityksessä tuli ilmi se, että hallitus olisi laittamassa ensimmäistä sairaslomapäivää palkattomaksi. Tätä esitystä oli siis myös Kaj Turunen hyväksymässä, henkilö joka julkisesti ilmoitti sairastuneensa vitutukseen, ja olleensa ainakin yhden työpäivän sairaslomalla, täydellä palkalla!
Toki en tiedä, kuinka kauan Turusen diagnoosi kestää? Onko hän hakenut jatkoa sairaslomalleen ja jos on, miten lääkäri kyseisestä sairaudesta antaa sairaslomaa ja mikä on tämän ”sairauden” lääke? Olisi mukava tietää, koska kyllähän meitä jokaista toisinaan vi***taa. Tosin sairaslomaa tähän tautiin ei saa työssä olevat tavan tallaajat. Työttömien osalta toki työvoimaviranomaiset voisi antaa päivärahan osalta karenssin jos työtön kirjoittaa päiväraha-anomukseen : Sairas : Syy : Vitutus. Taatusti työvoimaviranomaisen mielestä henkilö ei ole työkykyinen eikä täten oikeutettu työttömyyden ajalta työttömyyspäivärahaan.

Eduskunnan äänestäessä luottamuksesta hallituksen toimia kohtaan ja äänestyksestä pois jääneiden kansanedustajien joiden sairastumisen syy on se vitutus, kehoitan kyseisiä kansanedustajia jättäytymään mahdollisimman pikaisesti pois työstään kokonaan. Miten jatkossakaan voidaan tällaisen toiminnan myötä luottaa enää edustajiin jotka eivät edes itse luota oman toimintaansa eduskunnassa?
Kyseinen toiminta on täysin selkärangatonta, voisi sanoa jopa munatonta toimintaa kansan edessä!

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Eilisessä tai viime öisessä Aistien valtakunnassa leikattiin lopuksi munat irti – se voisi tuoda avun tai ainakin laajentaa näkökulmaa Turusenkin diagnoosissa.

    • Timo Suhonen

      Juuri noin Jari ☺

Kommentointi on suljettu.