”Synnytystalkoot” olisi tarpeen!

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen ulostulo demareiden eduskuntaryhmän kesäpäivillä synnytti maahamme jonkinasteisen some- ja mediamyrskyn.
Kiihkeimmät hyperventilaation partaalla olevat kansalaiset tulivat julkisuuteen ja vastustivat Rinteen ”pakkonaittamista” vedoten päätösvaltaan oman ruumiinsa käytettävyyden ja koskemattomuuden osalta. Heidän mielestään ei ole oikein että synnytystalkoisiin pakotetaan poliittisella julistuksella.
Antti Rinne tulikin nopeasti julkisuuteen anteeksipyynnön kera, todeten että :
”Synnytystalkoot eivät olleet hyvä sanavalinta eikä tarkoitus ollut loukata ketään. Tarvitsemme Suomeen parempaa perhepolitiikkaa”

Olen ehdottomasti ja vilpittömäti tasa-arvon kannattaja. En hyväksy minkäänlaista sukupuolten välistä eriarvoisuutta, en naisten- enkä tietenkään miesten väheksymistä millään muotoa. Totean kuitenkin, että kohu mikä synnytystalkoista syntyi oli täysin mieletön! Rinteen saama röykytys jopa omien joukosta oli kuvottavaa luettavaa. Pahiten asian osalta mopo karkasi käsistä arvostamaltani EU-edustajalta Liisa Jaakonsaarelta. Hänen kommentointi ja Rinteen lausunnon vertaus kolmanteen valtakuntaan ja natsien toimintaan oli suorastaan oksettavaa!
Tämän päivän tyyli näyttää olevan että Sdp:n puheenjohtajan jokaikinen sana läpivalaistaan ja siitä vastustajat niin omista kuin vieraista leireistä etsivät verta jotta hait pääsevät repimään ruumista.

Mediahässäkän jalkoihin jäi se, mitä demarit tosiasiassa esittävät puhuttaessa ”synnytystalkoista.”
Sdp julkaisi perhepolitiikkaan liittyviä toimenpiteitä. Kuusi kohtaa sisälsivät otsikkotasolla seuraavat asiat:

1. Perhevapaauudistus 2. Varhaiskasvatus kaikille 3. Joustava koulupäivä 4. 12-vuotinen peruskoulutus kaikille 5. Toimenpidepaketti työikäisten osaamisen parantamiseen 6. Kunnianhimoinen asunto- ja infrapolitiiikka. 

On tosiasia että Suomessa syntyvyys on laskenut merkittävästi. Tähän vaikuttaa osaltaan epävarmuus tulevaisuudesta. Valtio- ja kuntatasolla päättäjien on tehtävä toimia jotka parantavat luottamusta tulevaan. Varkauden kaupunginvaltuuston strategiaseminaarissa puhunut Perlacon kuntatalouskonsultti totesi: ”Kaupunginhallituksen puheenjohtajan ikäiset touhuavat liian vähän peiton alla Varkaudessa.”
Tämä vakava tosiasia täytyy huomioda kaikissa päätöksissä. Päätösten tulee huomioida se että Varkaus olisi edelleen ja tulevaisuudessa vieläkin parempi kaupunki lapsiperheille.

Lapsiperheiden huomioinen ja työllisyyden parantaminen on takuulääkettä peitonheilutuksille, johon sinällään en tohdi ottaaa kantaa millään muotoa!  :)

Hyvää syksyn jatkoa kaikille!

Kommentit

 • Helka Tukiainen

  Erittäin hyvä kirjoitus ja kannanotto Antti Rinteen puheeseen! :) On se jännä että yksi sana tai lause voidaan käsittää monesti vääriin ja siten hyökätään sanojan kimppuun sanallisesti ja hyvin ilkeästi jopa! Se oli musta järkyttävää!

 • Mustamies

  Auttaisiko tämä SDP:n Antin ajatusta:
  Savolais-ukko oli eksynyt Haminan kaupunkiin, hän kierteli pienenpää ympyrää monta kertaa ja ihmetteli miten täällä Haminassa on näin paljon Kätilöitä ?
  Viimein hän eksyi suurempaan ympyrään ja siellä kavun varressa loisti mainosvalot: ”Höyrypanimo”.

 • Mustamies

  SS:ssä ollaan tosikoita, huumoria ei hyväksytä.

Kommentointi on suljettu.