Tervetuloa Kalakukko-Katujunaan!

Varkaus muuttuu jälleen, jo 22. kerran Lasten Kaupungiksi. Vekara Varkaus- festivaali käynnistyy huomenna 13.6. ja kestää 19.6 asti.
Vuodesta 1994 alkaen Varkaudessa järjestetty lasten tapahtumaviikko on kehittynyt ja laajentunut merkittäväksi, tuhansia ihmisiä liikuttavaksi tapahtumaksi.
Tiedossa on että tulevalla viikolla Varkauteen tulee lapsiperheitä läheltä ja vähän kauempaakin.
Perinteisesti viikko on myös se, jolloin esimerkiksi isovanhemmat ovat lasten lapsien kanssa liikenteessä iloisella mielellä.
Vekara-Varkaus viikolla tapahtuu paljon ja mahdollisuuksia lasten iloiseen osallistumiseen on monia. Viikon aikana on mahdollista osallistua lasten kanssa lukuisiin työpajoihin, esityksiin ja puistokonsertteihin. Kuljetuksen osalta apua kaupungissa tarjoaa perinteinen Vekara-Varkaus Kalakukko-Katujuna.

Kalakukko-Hertunrannassa_nostokuva-990x351

Ohjelmatarjonta on erittäin runsasta.
Vekara-Varkaus sivuilla löytyy täydellinen ohjelmatarjonta.
Osallistuminen tapahtumiin on helppoa. Osa tapahtumista on myös täysin maksuttomia. Esimerkiksi Itsenäisyyden puistossa kaupungintalon takana järjestettävät avajaisjuhlat sekä Lehtevämiehen Puistokonsertti ovat maksuttomia.

Tämän vuoden teema festivaaleilla on Ruoka. Lapset pääsevät osallistumaan tähän teemaan tietysti maistellen mutta myös tehden. Esimerkiksi Retkieväs-työpaja tarjoaa mahdollisuuden tehdä retkieväät Hertunkellarissa. Katuruokaa on myös tarjolla esimerkiksi torstain Kesäkatu-illassa Kauppakadulla. Ruokaa on Kesäkadulla tarjolla lähiseudun ruokaosaajien toimesta.
Lapsille ja lapsiperheille on siis elämyksiä kootusti tarjolla. Jokavuotinen vetonaula on Seikkailujen Saari, Tyyskänniemen Koskipuistossa. Linkki

SS blogi 12.6.2016

Tapahtumia on tarjolla mm. seuraavasti :
Puistojuhlat, Seikkailujen Saari, Lasten ja nuorten laulukilpailu, Kalevalaiset Vekarapidot, Kalakukkojuna, Hevosvankkuri ajelua, Kalastuskoulua, Hiekanveistoa, Merirosvoristeilyä, lukuisia työpajoja, Kuperkeikan Suomen Mestaruuskilpailut yms.

Tervetuloa tulevalla viikolla Varkauteen! Sääennusteetkin lupaavat hyvää Vekara-Viikko kelejä!  :)