Viesti liikemies, kansanedustaja Harkimolle.

Kirjoittamanne blogi Savon Sanomissa 30.1.2016 antoi vahvan viestin siitä että poliittinen kenttä on sekaisin. Tässä asiassa olen samaa mieltä kanssanne.
Otitte kirjoituksessanne kantaa voimakkaasti siten että nimesitte myös poliittisen ryhmän, sosialidemokraatit yhdeksi syylliseksi sekasortoiseen tilanteeseen. Syyllistävä kansanedustajan sormi osoittaa keskeisesti demareihin siten, että ulostulosi sisältää väitteen siitä että Sdp – ei edes haluaisi maahamme syntyvän yhteiskuntasopimusta, puoluekannatuksen vuoksi. Olen pöyristynyt ja tässä asiassa olen kanssanne arvoisa kansanedustaja täysin eri mieltä!

Sosialidemokraatit ovat puoluejohdon suulla tuoneet useaan otteeseen esille sen, että maahamme olisi suotavaa saada kattava, laaja yhteiskuntasopimus. Sosialidemokraatit ovat tehneet myös vaihtoehtobudjetin. Uskon ulostulostanne johtuen että ette ole lomallanne ehtineet tähän kuitenkaan tutustua, valitettavasti.
Vaihtoehtobudjetti toisi vakautta ja uskottavuutta tulevina vuosina. Esimerkiksi Suomen teollisuuden olisi saatava voimakas impulssi siihen, että tänne kannattaa edelleen investoida ja luoda työtä ja uusia työpaikkoja. Sdp:n kärkinimistä Lauri Ihalainen on tuonut tietämystään ja asiantuntemustaan esille, koskien juuri yhteistä sopimista. Tämä ei ole kelvannut perusporvarihallitukselle, eikä siis puolueellenne kokoomukselle. Yhteisen tekemisen sijaan puolueenne on antanut tuen ja vapaat kädet Elinkeinoelämän Keskusliitolle olla hyväksymässä pakkolakeja. Te, arvoisa kansanedustaja totesitte myös blogissanne pakkolaista seuraavaa : ” Onneksi Sipilä sentään ymmärsi nostaa esiin nämä pakkolait – joita kai kaikki lait pohjimmiltaan ovat –, sillä ilman niiden sorvaamista tuskin kukaan olisi enää puhunut yhteiskuntasopimuksesta.”

Olette siis hyväksymässä jopa pakkolait. Oma arvionne toiminnastanne liike-elämässä ja ”satojen miljoonien” projektivastuista ovat varmasti paikaansa pitäviä. Väitän kuitenkin, että tässä yhteiskunnassa olemme sen edessä että tarvitsemme laajaa yhteistä konsensusta ja tähän yhteiseen tekemiseen ei kuulu eikä mahdu pakkolait ja pakottaminen millään muotoa. Yhteiskuntaamme ei johdeta kuten yrityksiänne. Mikäli johdettaisiin, mainitsemanne sekasorto olisi aiheuttanut sen että johtaja tai valmentaja esimerkkinne mukaisesti olisi vaihdettu ennen ”pudotuspelejä”. Toki onhan vielä mahdollista se, että vastakkainasettelun voimistuessa hallitus ei ole edes itsensä kanssa samaa mieltä suunnasta ja saamme maahamme ennenaikaiset vaalit? Toki tähän varmasti vaikuttaa ne mainitsemanne kannatusluvut, viitaten perussuomalaisten syöksyvään kannatukseen.

Pakkolait toisivat tullessaan myrskyn maahamme. Sak on arvioinut realistisesti niiden vaikutusta laajasti kansalaisiin ja varsinkin pienituloisiin nähden. Tähänkin kannattaa kansanedustajan tutustua.
Totean edelleen, että metsä täytyy nähdä puilta ja meri purjeveneiltä!

Timo Suhonen
Koneasentaja
Varapääluottamusmies
Savo-Karjalan Sosialidemokraatit
Varapuheenjohtaja

 

 

Kommentit

 • Tohtori

  Hjallis, tuo sössöturpa voi suksia mielipiteineensä hevonkuuseen! Miten tuommoista ääliöö on joku voinut äänestää?

 • Voihan vida

  Miten koneasentaja tekee yli 60000€ vuosiansioita jatkuvasti. Taitaa olla enemmän tehtaan varjosta kokkari miehiä.

  • Timo Suhonen

   Voihan Vida!
   Erehtynet henkilöstä, omia verotietojani tarkastellessani en ole tehnyt jatkuvasti yli 60 000 e vuosiansioita.
   Ja vaikka olisin tehnytkin, ei asia liittyne lainkaan asiayhteyteen! :)
   Hyvät jatkot sinullekkin.

 • Ex-varkautelainen

  Toinen on kansanedustaja ja toinen ei sitten millään…

  • Timo Suhonen

   Asia, joka ei liity blogiini millään lailla. Kiitos kommentista ja hyvää kuluvaa vuotta! :)

 • Solidaarisuutta

  Montako kertaa olet kulkuripoika purjehtinut maailman ympäräri purjeveneellä. Älä Varkauden ohiammuttujen punaisten jälkeläinen aliarvioi ihmisiä kokemuksella joka on vain pelkästään tehtaan aidan sisäpuolelta.

  • Timo Suhonen

   En kertaakaan. Voi olla kaukaisia yhteyksiä ”ohiammuttuihin” punaisiin. En aliarvioi ketään, edes blogissani mainittua Harkimoa ja sen huomaat kun luet blogin. Kokemuksia on onneksi muualtakin kuin tehtaan aidan sisäpuolelta. Mm.telakalta länsirannikolla, konepajasta Varkaudessa ja jopa siivoojan työstä länsinaapurin puolelta! Kiitos palautteestasi ja hyvää jatkoa! :)

 • SDP 8 vuotta hallituksessa

  Missä korjausliikkeet kahdeksaan vuoteen kun SDP oli hallituksessa. Velkaa velan perään. Olet Timo oikeasti positiivinen tuttavuus toreilla ennen eduskuntavaaleja. Älä sorru populismiin. Oikeat kommustit kuten Matti Semi ovat ihmisten ainoita rehellisiä ystäviä. Enemmän ääniä lähtee kun kiertää toreja ja kyliä neljä vuotta kansan parissa. Tähän rätinäpaskaan ovat kaikki kyllästyneet. Menestystä sinulle kansan parissa.

  • Timo Suhonen

   SDP ei ollut 8 vuotta hallituksessa. Kiitos positiivisesta palautteesta. Populismia ei ole se, että kirjoittaa vastineen realiteeteista. Ymmärrän kuitenkin mitä tarkoitat.
   Oikein hyvää jatkoa teille myös ! :)

 • ranta-ukko

  Vai vielä SDP:n ”vaihtoehtobudjetti”
  Saahan sitä leikkiä hiekkalaatikolla, muuhun ei vasemmisto pysty.
  Mutta Suomen edun vastaisesti on aikaa pelleillä
  ja pelata politiikkaa kannatuksen lisäämiseksi.

Kommentointi on suljettu.