Emerituskahvit

Ylä-Savon Kehitys Oy:n juuret ovat 1970 -luvun lopulla, jolloin Ylä-Savon Talousalueen Liiton hallitus asetti työryhmän suunnittelemaan kuntien omistamaa kehitysyhtiötä. Puheenjohtajaksi kutsuttiin Keiteleen kunnanjohtaja Osmo Kärkkäinen. Yhtiötä ei silloin  perustettu, mutta vuonna 1989 Ylä-Savon elinkeinoelämä perusti yksityisen Ylä-Savon Kehittämisyhtiö Oy:n, jonka ensimmäinen toimitusjohtaja oli äskettäin edesmennyt Veikko Tervonen. Seuraava virstanpylväs oli vuosi 2004, jolloin Ylä-Savon kunnat ja elinkeinoelämä perustivat Ylä-Savon Kehitys Oy:n.   Ylä-Savon Talousalueen Liitto ry:n ja Ylä-Savon Matkailu ry:n ihmiset, varat ja tehtävät siirrettiin uuteen yhtiöön.  Eurooppalaisten tutkimusten ja kokemusten perusteella yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyötä pidettiin onnistuneen alueen   menestystekijänä.  Hyvä yhteistyö on voimaa,  yhteinen alueellinen toimija on  voimavara,   yhteisissä tärkeissä asioissa ulospäin myös  alueensa yhteinen ääni, tahto ja kasvot.
Ylä-Savon Kehitys Oy:n töissä on nykyisin 12 ihmistä: toimitusjohtaja Petri Pietikäinen,  kehitysjohtaja Tuija Valta, johdon assistentti Elina Penttilä, liiketoiminnan kehittäjä  Kari Heikkinen, yhteyspäällikkö Jukka Jaakkola, toimialapäällikkö Sulevi Komulainen, teollisuusasiamies Martti Kettunen, projektipäällikkö Ari Pietiläinen, kenttäpäällikkö Reijo Hynynen, projektipäällikkö Heikki Kokkonen, kirjanpitäjä Satu Rönkkö ja projektityöntekijä Juha Karhapää.  Yhtiön pääkonttori  on Iisalmessa, Kauppakadun ja Pohjolankadun kulmassa,  Radio Sandelsin naapurissa. Kolmen  toimipaikka on Kiuruvedellä.
Meidät yhtiön  emeritukset  oli ystävällisesti  kutsuttu perinteiseen lokakuun lopun aamukahvitilaisuuteen perjantaina  31.10.2014.  Olavi Keinänen oli samana päivänä Kempeleen Hanuripartion tanssikeikalla eikä päässyt paikalle.  Tuomo Matilainen saapui Kuopiosta, kertoen elämästään isoisänä. Heikki Passiniemi toimii yrittäjänä ja Iisalmen Ladun puheenjohtajana, jonka velvollisuuksiin kuuluu myös avantouinti. Minä kirjoitan blogeja Iisalmen Sanomain verkkolehteen. Tunnelma oli kuin luokkakokouksessa, kuulumiset kiinnostavat  ja kannustavat,  ja kuten olen kuullut nykyisin sanottavan – voimaannuttavat. Toivotimme onnea ja menestystä myös Tuijan Veikka -kissalle, joka on päässyt Suomen söpöin lemmikkieläin -finaaliin!  Seuraavat emerituskahvit nautitaan  perjantaina 30.10.2015 kello 9.00.
PS.    Iltapäivällä,  tuliaisenani   kaunis orkidea,  kiiruhdin Iisalmessa Kirkkopuistonkadun ja Louhenkadun kulmassa toimivan Viittomakielen Osuuskunta Vian Iisalmen toimiston 15 -vuotiskahville.  Savia -tiimin viittomakielen tulkkien Annu Honkasen ja Sanna Leksiksen vieraina oli ”tupa” täynnä   iloista väkeä.
 
 
 

Kommentit

 • Ulkopuolinen

  Olisiko siinä kehittämisessä puute enemmän ideoista kuin rahoista ja toimielimistä? Luovuushan ei tahdo kukoistaa jäykissä virallisissa ja julkisissa puitteissa, joissa täytyy varoa uskottavuutensa menettämistä ”hullujen” ajatusten ja keksintöjen takia. Energiakin kuluu mm. poliittiseen peliin.
  Yksityiset yrittäjät ja ajattelijat, jopa ns. kylähullut sen sijaan voivat sattua osumaan kultasuonten äärelle. Tällaisia ideoita olisi paras koota nimettömyyden pohjalta, jolloin mielessä tai toisessa tunnettu nimi tai asema eivät anna lisäarvoa/arvottomuutta ideoille ja aatteille, eikä esittäjien tarvitse arastella rohkeidenkin ajatusten julkituomista – emmehän kaikki ole maineestaan piittaamattomia kylähulluja… Suurin osa tästä aineksesta osoittautuisi tietysti käytännössä toteuttamiskelvottomaksi tai suorastaan roskaksi, mutta aina siellä joukossa olisi lupaaviakin aloitteita. Parhaita ovat ideat, jotka eivät vaadi suurten rahasummien sijoittamista, koska sitä rahaa ei helpolla löydy.
  Olisi myös hyödyksi kartoittaa toisten saavutuksia ukomaita myöten ja ottaa niistä oppia, esikuvaakin. Näinhän se kehitys yleensäkin on laajentunut eri puolille.
  Internetistäkin varmasti olisi vielä löydettävissä hyötyjä, varsinkin kun se itsekin yhä kehittyy.

 • Ovienulkopuolelta

  Ideoista? Kannattaa aina ja aina vain muistaa suomalaista keksijää, joka muuan vuosi sitten sai TOISENAmaailmassa keksinnölleen patentin.Lähes ulkopuolelta ovien ja ehdottomasti internetin?

  • Ulkopuolinen

   Kun en satu muistamaan, lienenkö aikanaan huomannutkaan. Kuka, mitä, kehittääkö Ylä-Savoa?

Kommentointi on suljettu.