Rouva Tellervo Koivisto 90

Kun edesmennyt presidentti Mauno Koivisto ( 1923 – 2017 ) vuonna 2013 täytti 90 vuotta, kirjoitin blogissani presidentin ja hänen puolisonsa Ylä-Savon retkestä otsikolla ”Presidentti Mauno Koivisto Ylä-Savossa kesällä 1996”. Pariskunnan yksityinen, kaksipäiväinen matka  26. – 27.6. 1996 oli monipuolinen kierros  kotiseutumme historiaan, kulttuuriin, nähtävyyksiin ja nykyisyyteen; Lapinlahdella, Iisalmessa, Vieremällä ja Sonkajärvellä,  kullakin rastilla, olivat  vastassa paikalliset oppaat, emännät ja isännät.

Presidenttipari yöpyi Runnin kylpylässä Marskin kabinetissa. Saunoimme Poroveden rannalla Pärttylin savusaunassa. Vieremän Kyrönniemessä maistuivat Annukka  Tarvaisen paistamat muurinpohjaletut, joita ”piti saada lisää”. Noista hienoista muistoista kirjoitin. Muistelen tänäänkin vieraittemme hyvää keskinäistä, lämmintä  huumoria sekä aitoa kiinnostusta kaikesta, mitä heille kerrottiin Lapinlahden Taidekeskuksessa, Portaanpäässä, Evakkokeskuksessa, Juhani Ahon museossa, Koljonvirralla, Runnilla, Kyrönniemen pappilassa ja Nurmijoella.

Koivistojen mukana saapuivat heidän ystävänsä Seppo ja Anneli Lindblom, heitä emännöivät ja isännöivät Olavi ja Anna-Liisa Martikainen sekä puolisoni Eija Pennanen ja minä. Liikuimme T. Makkonen Oy:n linja-autolla, varmana ja hyvin palvelevana kuljettajana Airi Tervo.

Vieraamme nauttivat silminnähden Nurmijoen koskireitin maisemista ja kuohuista, Jyrkältä Saarikosken majalle, laskien leikkiä koskissa hieman kastuneista vaatteistaan.  Presidenttiparin  veneessä oli kipparina jo edesmennyt Toivo Koski-Topi Harmoinen ja heidän seurassaan myös  rouva Martikainen ja Sonkajärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ensio Mähönen, jonka vastuulla oli presidentin  eväsreppu.  Kahdessa muussa soutuveneessä melan varressa olivat Jouko Harmoinen ja Paavo Tyrväinen. Minulle oli luotettu Tellervo Koiviston  mielijuoma, ranskalainen omenaviina, jota hänen pyynnöstään matkan varrella kaivoin repustani ja kaadoin  nätin annoksen hänen kuksaansa, viereisestä veneestä, presidentin valvovan silmän alla.

Tänään keskiviikkona 2. tammikuuta 2019, Aapeli -talvimyrskyn riehuessa ympäri maata,    rouva Tellervo Koivisto, Satakunnan Punkalaitumella syntynyt Taimi Tellervo Kankaanranta, täyttää 90 vuotta.  Kuksallinen  malja kullanväristä  Calvadosta ja onnea ihmisenä komealle Rouva  Päivänsankarille!

Kommentit

  • KäpyTikka

    Tuli nyt selväksi viimeinkin kuka johti Suomen politiikkaa Manun aikana. Tellervo tätihän se oli pääosassa. Lukekaa jos ette usko. KomensiLipposen ottamaan naisia enemmän hallitukseen.
    Ilman ulkoministerin pestiä Halosesta ei ikinä olisi tullut presidenttiä.
    Vieläkö hän jatkuu Tellorvon mainostaminen ykkösellä TV:ssä esim. Milloin ne kuukautiset alkoivat.
    Kirjoittakaa joskus ja haastatelkaa television tavallinen Olga 98v. Tehnyt ikänsä rehellistä työtä eikä sekoilut maan politiikkaan. Kysykää esim. Milloin aloitti työnsä teon.

Kommentointi on suljettu.