Sinibaretti

Rukouspäivänä lauantaina 24. lokakuuta 2015 Suomi liputtaa. Lokakuun 24 päivä on kansainvälinen Yhdistyneiden kansakuntien päivä. YK on perustettu 24.10.1945  San Franciscossa edistämään rauhaa, turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia. YK:n päämaja on New Yorkissa.  Järjestön pääsihteeri on nykyisin eteläkorealainen Ban Ki-moon. Jäsenvaltioita on 193. Suomi hyväksyttiin jäsenvaltioksi joulukuun 14 päivänä 1955.
Suomi on Suezin kriisistä 1956 alkaen ansioitunut aktiivisena rauhanturvaajana. Perjantaina lokakuun 23 päivänä 2015 Iisalmen lyseon kasvatti Mikko Sallinen kertoi Iisalmen kulttuurikeskuksessa  Eino Säisä -salissa lukiolaisille ja muille kiinnostuneille  erittäin  ajankohtaisesta rauhanturvatoiminnasta.  Mikko Sallinen on palvellut YK:n rauhanturvatehtävissä  Kosovossa, Afganistanissa, Israelissa ja Syyriassa. Sotilastarkkailijan työ YK -kapteenina on läsnäoloa, partiointia, liikenteen tarkkailua ja yhteistyötä paikallisen poliisi -ja siviilihallinnon kanssa. Yhdistyneet kansakunnat YK on täsmälleen niin vahva kuin jäsenvaltiot haluavat sen olevan.
Korkealla Golanin ylängöllä sataa myös lunta. Kukkulalla on viinitehdas. Asukkaat ovat Israelista ja Syyriasta.  Hermon -vuorella on laskettelukeskus. Kun kuuntelin Mikko Sallisen kertomusta Golanin  ajastaan  2010-2011, muistelin toista iisalmelaista YK -kapteenia Heikki Lindmania, joka kuoli Golanilla kevättalvella  1979.  Heikki oli luokkakaverini, kirjoitimme ylioppilaiksi Iisalmen poikalyseosta keväällä 1967. Meitä oli kaksi koulukaveria Heikin siunaustilaisuudessa, Tapio Patrikainen ja minä.  Sinibaretti Heikki Lindman lepää Helsingissä  Malmin hautausmaalla.

Kommentit

  • Jouko Lukkarinen

    Iltaa kaima Jouko,

    Heikki Lindman on kummini, jonka elämän tapahtumia olen kovasti yrittänyt etsiä. Heikki on ’verisukulaiseni’ ätitini kautta, mutta en ole häntä päässyt kertaakaan näkemään/tapaamaan, vaikka hän kummikseni suostui ennen kuolemaansa Golanilla.
    Olisiko mahdollista tavata tämän asian tiimoilta.
    Iitse asun Siilinjärvellä joten tapaaminen lähiseudulla voisi olla mahdollinen.

Kommentointi on suljettu.