Aliisan orkideat

bty

Asunto-osakeyhtiö ’Onnenkantamoisen’ asukkaista nuorineiti Aliisa harrastaa orkideoita (kuten minäkin).

Aliisa kuuluu paikalliseen Orkideaharrastajien ryhmäänkin ja hänestä onkin kehittymässä jo hyvää vauhtia oikea ’orkideahöpsö’.  Hänen pieni asuntonsa (yksiö) rajoittaa toki orkideoitten määrässä liioittelua, mutta on hän saanut toistaiseksi hankittua ne orkideat ’ jotka hänen on ollut pakko saada’.

Aliisa osti kaupasta lasivitriinin, jonka hänen isänsä tuunasi orkideoille sopivaksi. Lasikko selkeyttää oivasti kukkien asettelua hänen pienessä asunnossaan. Lasikkoa on pienesti tiivistetty, jolloin se pidättää orkideoille sopivassa määrin kosteutta. Lasikon lattiatasossa olevasta vesiastiasta haihtuva kosteus kulkeutuu tasaisesti lasikkoon astian läheisyydessä olevan tuulettimen kuljettamana. Orkideoitten tarvitsema valaistus on lasikossa myös kohdillaan.

(kuvassa nuppineula kuvaa lasikon ja kukkien kokosuhdetta, joka on 1:18)

bty

Orkidealasikossa kukkivat parasta aikaa ihana punakukkainen Vanda temptation, Bulbophyllumeista todella erikoisella valkoisella kukalla kukkiva medusae sekä toinen pieni keltakukkainen, jonka nimi on toistaiseksi  hukassa. Lasikossa on myös kukkimattomia orkideoita (Perhoskämmekkä = Phalaenopsis, Puikkokämmekkä = Dendrobium, Bulbophyllum sekä muutama pienikokoinen Coelogyne). Aliisalla kukkii myös ikkunalaudalla yksi ihana Perhoskämmekkä, upein valkoisin kukin.