Avoimet puutarhat, mukana

dav

Rohkenin minäkin lähteä mukaan valtakunnalliseen ’Avoimet puutarhat’ tapahtumaan ja syynä ovat tietysti orkideat, kuinkas muuten. Puutarhamme orkideoille tehty minisuo toimii ja pidän sitä myös erikoisimpana asiana puutarhassamme.

dav

Sitä on ihan täpinöissään keväällä kun lumet sulavat ja sitten käy jännäämään herääkö ’suo eloon’. On taaskin herännyt, kaunistuen päivä päivältä ja tuoden esiin kaikki ’suloiset suon elävät’.  Viime kesänä orkideaharrastaja ystävän tuoma lakkakin löysi suosta paikkansa ja tahtoo siihen levitä. Yksi lakka taitaa olla kumminkin vain tulossa muutoin tuuheaan kasviin.

dav

Orkideat (kämmekät), tässä tapauksessa Tikankontit ja Maariankämmekät nousevat minisuosta eri tahtiin. Maariankämmekät aloittivat ensin ja ovat jo nupuilla. Tikankonteista pienikokoiset ovat pitemmällä kun isommat yksilöt. Kylmä alkukesä on kuitenkin vaatinut veronsa. Orkideoitten kasvu on ollut hidasta ja nytpä vähän jännittääkin, mitkä suon orkideoista ovat sitten kukalla kun puutarhatapahtuman päivä koittaa (sunnuntaina 2.7.2017, klo 12 – 18).

Puutarhamme on iso kooltaan ja orkideasuon lisäksi muiltakin osin tarkoin suunnitellusti perustettu. Siellä on myös lasten mukava leikkiä ja oleskella. Tilaa riittää, eivätkä mummon kukkapenkit estä heidän puuhastelujaan puutarhassa.