Chytroglossa marileoniae

bty

Minä aina, tai ainakin enimmäkseen kertoilen tässä blogissani miniatyyriorkideoistani, sillä olen niihin aika lailla hurahtanut. Tämäkin todella pienikokoinen orkidea jaksaa hämmästyttää taas kerran. Orkidea tuli minulle kukkivana noin vuosi sitten saksalaisesta orkideapuutarhasta. Reilun kuukausi sitten se alkoi kasvattaa kukkavanaa jonka kehittyminen oli tosi hidasta. Moneen kertaan luulin kukkavanan jo kuivuvankin kun sen värikin vaaleni uhkaavasti,  mutta vana jatkoi kasvamistaan.

dav

Kukkavanassa on toistakymmentä pientä kukkaa kehittymässä. Itse kasvi on tosi pieni, joten pidän ihan ihmeellisenä sitä miten se voi tuottaa näin valtavan pitkän kukkavanan ja siihen näin suuren määrän kukkia. Laitoin oikein nuppineulan orkidean viereen kuvamaan kuinka pienestä orkideasta tässä on kyse. Uskomaton kukintavoima noin pienessä kasvissa.

hdr

Orkidea kasvaa minulla lasikossa. Olen ommellut sen villalangalla suoraan taustalevyyn kiinni. Orkidean juuret ovat kyllä kasvaneet jo taustaan kiinni ja se pysyisi kyllä paikallaan jo ilman tukilankaakin.  Juuret saavat kosteutta lasikon kosteasta ilmastosta sekä myös silloin tällöin tapahtuvasta sumuttelusta juurille. Otin vielä yksittäisestä kukasta erikseen kuvan, sillä orkidean kuvaaminen lasikossa on vähän hankalaa. En raski lasikon kukkia kuivaan huoneilmaan kuvausta varten irrotella. Tällaisen kuvan sain aikaiseksi yksittäisestä kukasta.

bty