Coelogyne sparsa, minikokoinen orkidea

cof

Tilasin tämän pienikokoisen ’Coelogyne sparsa’ orkidean reilun vuosi sitten Saksasta. Se oli tulleessaan terve yksilö ja kotiutui meille hyvin.  Tavalleni tyypillisesti vaihdoin tällekin orkidealle heti uuden kasvualustan (seramis/perliitti) ja se on viihtynyt siinä hyvin. Kesän tämä orkidea vietti ulkona parvekkeen muovisessa kasvikaapissa.

cof

Coelogyne sparsa on helppohoitoinen (ainakin oman kokemukseni perusteella arvioiden). Orkidean kukintakin tuli  esille aivan yllättäen. Nopeaan tahtiin orkidea kasvatti kukkavan johon puhkesi lopulta kolme puhtaanvalkoista, suurta ja kaunista kukkaa. Huomionarvoista on, etten lannoita nykyään orkideoitani oikeastaan ollenkaan, niinpä en ole lannoittanut tätäkään orkideaa. Kukkieni kasteluun yleisesti käytän vain päivän tai kaksi ajan seisotettua vesijohtovettä.

Olen erityisesti minikokoisten orkideoitten harrastaja, mutta nykyisin muutkin minilajit ovat saaneet paikan kotonamme. Erityisesti minikokoiset sinnigniat ja saintpauliat ovat niitä, joita olen haalinut jopa ulkomailtakin. Ohessa kuva niistä tuvan ikkunalla, ja näkyy kuvassa tietysti myös pieni orkidealasikkokin.

    edf