Cymbidium orkidea

Tämä kookaskasvuinen Cymbidium orkidea oli pakko nappasta mukaan paikallisesta Prismasta. Sattui olemaan tarjouksessa tosi edulliseen hintaan ja kun vielä sain jäsenyysalennustakin, niin ei tätä voinut millään jättää ostamatta.

Cymbidium on melko konstikas hoidettava, josta syystä olen päässyt tällaisen ohi kukkakaupoissa jo monet kerrat. Tällä kertaa hinta kumminkin ratkaisi ja halusin kokeilla josko tämän kanssa pärjään. On tämä kaunis, suuurikukkainen ja jos tilaa on niin kohtuunätti silloinkin kun ei kuki. Tämän orkidean toinen kukkavana on piakkoin aukaisemassa kukkiaan.

Olen tutustunut Cymbidium hoito-ohjeisiin netissä ja niiden pohjalta toimin orkideani kanssa seuraavasti: Talven ajan se elelee kotonamme suhteellisen viileässä huoneilmassa. Koska orkideani kukkii parhaimillaan, kastelen sitä parin viikon välein lannoitevedellä. Kukinnan loputtua yritän pärjätä sen kanssa ensikesään. Parhaimmillaan se kasvattelisi uusia versoja talven aikana. Kesäksi vien orkideani ulos (suotuisa lämpötila 15 – 25 °C) ja etsin sille auringonpaahteelta suojaisan kasvupaikan. Kesäisen ulkohoidon aikana kastelen sitä usein (kasvualusta ei saa täysin kuivua) ja joka kastelukerralla lisään veteen lannoitetta. Cymbidium kestää todella viileitä säitä, joten tuon sen sisälle vasta syksymyöhällä hallaöiden tehdessä tuloaan. Sisälle tuotua sitä ei pidä sitten kastella ennen kuin kukkavanat alkavat näyttäytyä (tässä menee kuulema jokunen viikko).  Olisihan tuo mukava nähdä orkidea sitten taas uudestaan kukassa.