Dracula, apinakasvoinen orkidean kukka

cof

’Dracula woolwardii’ orkidean kukinta on minulle saavutus! Harkitsin kukan ostoa moneen kertaan, ja lopulta ’uskalsin’. Orkidealla on erittäin hankalan kasvatettavan maine. En ole myöskään kuullut vielä kenenkään tuttuni tai yleensäkään harrastajan kertoneen onnistuneensa tämän orkidean kasvatuksen kanssa. Olenkin siksi tämän orkideani kukinnasta ihan ihmeissäni ja todella iloinen.

Dracula alkoi kasvattaa ohutta ’tikkua’ jo joitakin viikkoja sitten, mutta en millään uskonut sen olevan minulla nyt kukinta-aikeissa, vaan toisin kävi. Kohta jo sain havaita ’tikun’ kukkavanaksi ja jonkin ajan kuluttua siihen alkoi kehittyä pieni nuppu.

cof

Laitoin orkidean nupusta kuvan heti facebookiin, sillä en ollut ollenkaan varma että orkidea jaksaa kasvattaa nupun kukalle asti. Parin viikon ajan katsoin joka päivä miten nuppu jaksaa. Orkidea kasvaa rahkasammal/kivivilla seoksessa eikä se saa ollenkaan hoidossani lannoitusta. En anna orkideoille nykyisellään enää lannotteita muutoinkaan. Tämä passaa hyvin tälle orkidealle, koska sain sen lopulta kukkimaan.  Orkidean kasvualustan pitää olla kostea, kasvupaikan hieman viileä eikä kovin valoisa.  Kasvupaikankin pitäisi olla kostea, mutta tämä orkidea on saanut hoidossani vain normaalia huoneilmakosteutta osakseen. Joka toinen päivä kastelen kasvualustan, mutta muuten orkidea saa olla rauhassa kasvupaikallaan kaapissa jossa on heijastinvuoraus. Tämän kaapin oven pidän auki sillä en halua kaappiin koneellista ilmankiertoa. Tässä ihana, supererikoinen apinakasvoinen orkideakukkani ’Dracula woolwardii’.

cof