Geyer pianon pienoismalli

sdr

’Asunto-osakeyhtiö Onnenkantamoisen’ yhdessä perheessä harrastetaan pianonsoittoa. Tein pianostamme pienoismallin heidän kotiinsa.
Pianomme on Geyer-merkkinen ja jo vanha, mutta soi kirkkaasti vielä tänä päivänä. Pianoa on aina huollettu hyvin ja niin tehdään jatkossakin, sillä luulenpa ettei se jouda meillä vielä pitkään aikaan ’jouten päiten nurkissa pyörimään’.

Perheessämme on muusikoita ja monen soittimen taitajaa. Lastenlapssemmekin  ovat musikaalisia ja myös pianonsoitosta jo kovin innostuneita. Oheisesa kuvassa pianosta tekemäni pienoismalli.

cof

Pianon nuottitelineellä on nuotit Oskar Merikannon sävellyksestä ’Kesäillan idylli’. Pianon kannella on Jean Sibeliuksen sävellysten nuotteja.

Pianon pienoismalli ei syntynyt ’tuosta vaan’, mutta olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. Olen onneksi jo näitä tehdessä oppinut huomioimaan, missä järjestyksessä kunkin tuotteen kohdalla työssä etenen.
’Oikeita’ pienoismalleja tehdessä pitää hallita esim. oikea kokosuhteiden laskenta sekä oikea-aikainen työvaiheiden järjestys (esim.  osien pintakäsittelyjärjestys sekä itse tuotteen oikea-aikainen kokoamisjärjestys – ja paljon muuta). Eipä noista töistä muuten mitään tulisikaan :)