Hercule Poirot hotellissa

Pitkäaikainen haaveeni oli tehdä pienoismalli vanhasta englantilaistyylisestä hotellihuonesta ja nyt se viimein toteutuikin.
Työni lisäbonuksena majoitin huoneeseen itse Hercule Poirotin, jonka myös itse tein, sillä pelkkä huone ei olisi kuitenkaan riittänyt
oikean tunnelman luomiseksi työhöni. Olen lopputulokseen oikein tyytyväinen, sillä tein työtä kaiken aikaa vain täydelliseen lopputulokseen  pyrkien ja koen siinä nyt onnistuneeni.

Tekemälläni pienoismalli Hercule Poirotilla on säärystimet ja rintakoru, juuri kuten olla pitääkin

Poirot saapui hetki sitten hotelliin, joka sijaitsee aivan Oxfordin keskustassa. Hän on nyt siirtynyt huoneeseensa, jonka hänelle oli varannut Scotland Yardin komisario James Japp.  Japp pyysi Poirotia avukseen tutkimaan kaupungissa tapahtunutta nuoren naisen murhaa.

Hotellihuone tuntui Poirotista viihtyisältä jo heti ensituntumalta. Hän iloitsi myös valkoisesta orkideasta ikkunan edessä sekä huoneen  ikkunanäkymästä, joka johdatti Oxfordin keskustan kaduille.

Poirotin katse kiertää huonetta ja hän myhäilee tyytyväisyyttään…

Poirot havaitsi, että huoneen kirjoituspöydälle oli järjestetty myös päivän lehti, Daily Mail
Tilaa on riittävästi, hän tumiskelee…
Poirot arvelee, että tässä ympäristössä ’hänen harmaat aivosolunsa’ sekä rentotuvat että virkistyvät, tulee sitten rikoskin ratkaistuksi
Tällaiselle paikalle tämä pienoismallini jatkossa sijoittuu, nostalgista tunnelmaa huokuvaan vihreään saliimme.
Tämän vanhan- ja englantilaishenkisen hotellihuoneen valmistaminen keralla Hercule Poirotin, oli minulle mieleinen työtupeama.