Hercule Poirot miniatures

Alkukesämme on mennyt puutarhatoimissa ja niipä tämä ministelyni on jäänyt odottamaan vuoroaan. Kehittelemme puutarhaamme uutena esim. alppiruusupuistoa, joka tuleekin olemaan sitten iso projekti. Puisto on kuitenkin saanut jo usean alppiruusun ja on muutoinkin jo hyvällä alulla.

Iltaisin ehdimme kuitenkin katsella tv:stä joskus elokuvia ja joitain seuraamiamme sarjoja. Kesän aikana on tullut katsottua Yle Areenasta myös Poirot elokuvia. Huokailen aina näiden elokuvien ihania vanhanhenkisiä hotellihuoneita ja niiden sisustuksia. Varmaankin juuri nuo elokuvien hotellihuoneiden sisustusnäkymät antoivat minulle sysäyksen valmistaa Hercule Poirot miniatyyri.

Hän tuleekin majoittumaan ’yhteen noista ihanista hotellihuoneista’. Tämän nuken tekeminen ei ollut helpoimmasta päästä. Haettaessa noin pieniin kasvoihin jonkun olemassa olevan henkilön näköä käy haasteelliseksi onnistua tekemään tehdä esim silmät  ja nenä, mutta myös kasvojen varjosävytykset ovat vaikeita.  Tämän lähemmäksi minikokoista Herculesta en enää päässytkään (nukke on 11,5 cm korkuinen, kokoa 1:18).

Itse Hercule Poirot on nyt valmis ja oikein sormet syyhyää aloittaa hotellihuoneen valmistus. Kaikki tarvittavat varusteet löytyvät kotoamme jo ennestään, joten voin alkaa toimeen hetimmiten.

Tällekin työlle tulee sitten oma tarinansa, joka kertoo syyn siihen miksi Poirot on joutunut matkustamaan erääseen Lontoon lähikaupunkiin ja majoittuu siellä juuri tähän hotelliin.

Tässä kuvia nyt tekemästäni pienikokoisesta, hieman huonoryhtisestä ja pyylevästä keikarista, Hercule Poirotista, joka on alansa mestari ja vailla vertaa.