Hercule Poirotin rintakoru

Pitihän se tehdä Hercule Poirotille myös rintakoru, jotta hänen pienoishahmonsa olisi täydellinen. Tosin hänen kenkiensä päälle tulivat samaan syssyyn sitten tehdyksi säärystimetkin, joten nyt ei puutu itse pienoishahmosta enää mitään. Poirotin rintakoru on oikeasti sellainen, että siihen voi vaihtaa aina tuoreen kukan. Minun tekemät rintakorun kukat ovat liimatut koruun ja pysyvät, eli ’tuon verran piti antaa tässä täydellisyyteen pyrkimisessä periksi’.

Koska itse Hercule hahmo on miniatyyrikokoinen eli 11,5 cm niin koru onkin sitten jo huippu pieni, eli noin 4 mm kukkineen kaikkineen.
Täytyy todeta, että ei ollut yksinkertainen tehtävä tämä.

Korun osat olivat niin pieniä ettteivät ne tahtoneet millään pysyä nakkisormissani. Muutaman osan suorastaan menetinkin, kun se vain käsistäni putosi eikä sitä yksinkertaisesti enää löytynyt.  Suurennuslasin kanssa tätä korua tietysti tein, mutta oli senkin kanssa oma haasteensa saada koru kasaan kaikkineen. Olen kyllä tehnyt näitä millisiä töitä ennenkin esim. nukkekodin nukkekotiin, jonka suurin huonekalu parisänky oli 8 mm kokoinen.

Tämä Hercule Poirotin rintakoru  4 mm kokoisena on monitahoinen tuote. Voin vain todeta nyt jälkikäteen, jotta että huh huh, mutta tulipahan tehtyä.

Tässä kuvassa Hercule Poirotilla on koru rinnassa ja säärystimet kengissään.
Kuva on otettu vähän yläviistosta, joten ei ole sieltä parhaasta päästä.