Hyllykkö – orkideoille

Koko kesän ajan ulkohoidossa olleet orkideat muuttavat lähipäivinä taas sisähoitoon. Kesä ja syksy ovat kuluneet orkideoilla loistokkaasti  parvekkeen muovisessa kasvikaapissa. Nyt viileinä syksyn öinä kasvikaappia on lämmittänyt pakkasvahti ja sen ilmasto on lämmin ja kostea.

Ulkoa sisähoitoon on muuttamassa reilun 60 orkideaa. Kesän aikana on tullut hankittua taas jokunen orkidea lisää ja senpä vuoksi pitää nyt ajoissa katsastaa kaikille valmiiksi paikka kotoa. Viime syksy opetti tämän, sillä olin silloinkin hankkinut kesän aikana uusia orkideoita ja syksyllä kukkia sisään raahatessa mietitytti tiukkaan, mihin ne kaikki saankaan sijoitelluksi. Onneksi kotoa löytyi silloin niille joutava hyllykkö.

Vahingosta siis viisastuneena, aloin suunnitella jo ajoissa uutta hyllykköä ulkoa sisähoitoon siirtyville orkideoille. Meillä tämän sortin tekemiset menevät siten, että minä suunnittelen ja mies tekee. Lopputulos on aina myös parempi kun mitä osasin odottaa. Tästäkin hyllyköstä tuli oikein sievä ja toimiva kapistus :)

Sijoitimme hyllykköön kasvivalot kahteen kerrokseen. Laitoimme siihen myös ritilähyllyt, jotta valo siivilöityisi helpoiten alaspäin kukille ja että ilma hyllyjen väleissä pääsisi kunnolla kiertämään. Lähipäivinä hyllykkö täyttyy pieni- ja keskikokoisista orkideoista.

Talven ajan hyllykön orkideat saavat vain keinovaloa (klo 8 – 17 välisen ajan/vrk).  Käytän orkideoitten kasvatuksessa vain LED-valaisimia, sillä ne eivät kuumene liikaa ja niiden energiakulutus on vähäistä.