Joskus pienikin voi olla suurta…

Jokin aika sitten minulle Hollantilaisesta puutarhasta tullut miniatyyriorkidea ’Psygmorchis pusilla’ (Erycina pusilla) on jo kolmas yritykseni tämän kukan kohdalla. Toistaiseksi kaikki on sujunut hienosti ja orkidea halusi heittäytyä oikein kukkimaankin lasikon kosteudessa.

Tämä orkidea ottaa helposti ’nokkiinsa’ jos kosteusolosuhteet tms. eivät ole juuri kohdallaan. Orkidealasikkoni olosuhteet ovat nyt sille ilmeisen onnistuneet, koska se kävi näin kukkien minua kiittelemään.

Olen suunnittelemassa tälle pikkuorkidealle lasikkoon kasvupaikkaa ’puunrungolle’, eli sille luonnomukaiseen tapaan. Etsinnässä on tarkoitukseen sopiva puukarahka, jotta pääsen suunnitelmani toteuttamaan.

Orkidealasikossa on tällä herkellä reilun 50 orkideaa. Jokainen lasikon orkideoista on joutunut jossain vaiheessa muuttamaan lasikossa kasvupaikkaansa, sillä niiden valo- ja kosteustarpeet poikkeavat joskus suurestikin toisistaan. Silmä tarkkana olen orkideojen pärjäämistä ja edistymistä lasikossani tarkkaillut ja enimmäkseen hyvin tuloksin.

Oheisessa kuvassa nuppineula viestittää tämän aivan ihanan miniatyyriorkidean pienen pientä kokoa :)