Joulupallosta pallotuoliksi

Pidin taukoa pienoismallien rakentelusta tässä joulun alla ja annoin ideoiden muhia. Pitkäkestoisen projektini As Oy Onnenkantamoisen tilojen pakolliset tekemiset ovat jo hyvässä vaiheessa, joten nyt saa tehdä jo kaikkea kivaa lisuketta tiloihin. Tein ennen joulua useita televisioita ja niitä olikin hauska tehdä.  Taloyhtiön tilojen televisioissa näkyy uutisia niin koti- kuin ulkomailtakin (esim korona, Trump) ja tietysti myös elokuvia ja lastenohjelmia.

Kerroin aiemmin taloyhtiössä asuvasta Kelttosen perheestä ja heidän mustavalkeasta olohuoneestaan.
Olohuoneeseen oli ’ostettu’ juuri fiikus, joka on suurikokoinen ja vie viihtyessään paljon tilaa olohuoneesta. Perheen isä oli halunnut fiikuksen ja äiti olisi halunnut pallotuolin, joka olisi toinen suuri tilan viejä. Fiikus tuolloin kuitenkin hankittiin ja ihan yksissä tuumin.

Olohuone näyttää rauhalliselta mustavalkeana ja vihreä suuri Fiikus piristää kivasti huoneen vaaleaa sisustusta. Ajan ollen kuitenkin huomattiin että pallotuolikin voisi vielä sopia olohuoneeseen. Sellainen sitten vielä hankittiin ja äiti riemuitsee. Pallotuoli on tietysti mustavalkea.

Pallotuoli syntyi joulupallosta. Sahasin palloon tarvittavan aukon kultasepän sahalla, jossa on erittäin ohut terä.
Maalasin pinnan sisustusmaalilla ja lakkasin kynsilakalla. Jalan muotoilin Silk clay-massasta.