Kallio/vesiputousmaisema, kierrätyslokerikkoon

sdr

Olen etsiskellyt jo jonkin aikaa minilokerikkoa, johon askartelisin minikokoisia tuotteita. Yhytin sellaisen viimein ihan vahingossa lapsenlapsemme joulukalenterista, joka oli joulun jälkeen menossa roskiin.
Kierrätykseen pakettia purkaessani huomasin pahvien alta paljastuvan muovisen lokerikon, joka kävisi puuhastelutarkoitukseeni. Muovikotelon lokeroiden syvyys (2,5 cm) ja niiden erilaiset korkeus- sekä leveyserot olivat oiken sopivat tuleville pikkutöilleni. Tässä joulukalenterin sisältämä muovilokerikko.

Lokerikkoon on tulossa erilaisia maisemanäkymiä, mutta myös tapetoituja ’huonetiloja’, huonekaluja sekä paljon erilaisia esineitä. Ensimmäinen lokero on kumminkin jo täytetty.

Mielessäni pyöri jo jonkin aikaa kallio/vesiputousmaisema.  Sain kuitenkin huomata, että vesiefektin luominen kallion vesiputoukseen oli erittäin haastava toteuttaa. Tässä maisemassa haastetta työhön toi myös teoksen superpienuus, sillä sen kokosuhde on  1:571 (kallio olisi luonnossa noin 40 m korkea, mutta lokerossa sen korkeus on vain 7 cm).

Käytössäni on näin pienten töiden tekemiseen ergonomiaominaisuuksiltaan hyvä suurennuslasivalaisin. Askartelin vesiefektin kuivuessaan kirkkaaksi muuttuvasta paperiliimasta, kirkaasta kynsilakasta sekä läpinäkyvästä askastelumassasta. Kalliot on myös tehty askartelumassoista, joita sävytin akryyliväreillä.

Tässä kuvia pienikokoisesta maisematyöstäni

cof

sdr

dav