Kummajainen

Tämä orkidea ’Gomesa recurva’ on aikamoinen kummajainen. Ensinnäkin, se pärjää aivan normaalissa huoneilmastossa mainiosti ja vaikka sillä ei ole edes varsinaista kasvualustaakaan. Se kasvaa läpinäkyvässä muoviruukussa korkinpalalla ja uppokastelen sen juuret kerran tai pari viikossa. Orkidea on aika suurikokoinen ja runsaskasvuinen. Kukat sillä ovat melko mitättömän kokoiset, mutta kukkien määrä aina yhdessä kukkavanassa saa kukinnan näyttämään jo ihan kivalta.

ss gomesa recurva

Hankin tämän orkdidean joskus ihan vaan sen vuoksi, että halusin kokeilla tällaisen kasvutavan omaavan orkidean kasvattelua normaalissa huoneilmassa. Kaikki muut näin ’palikalla’ kasvavat orkideani kun ovat sijoitetut kotonamme lasikkoon, jossa ilmankosteus huitelee 60 – 90 % välillä. Hyvin tämä on pärjännyt ja nuokin nyt kuvassa näkyvät kukkavanansa se värkkäsi sellaisen varsimukulan (= bulbin) tyvestä, jonka lehdet olivat aivan rutussa( lehtien ruttuisuus on merkki kukkaa hetkellisesti vaivanneesta liikakuivuudesta).

Tässä vähän lähempää otettu kuva ’Gomesa recurva’ orkidean pikkukukista :) Tottakai tämäkin pienikukkainen kummajainen on loppujen lopuksi aivan ihana orkidea :)

ss gomesa rec