Nukkekodit ja minimaailmat valloittivat

cof

Tulen jatkossa kirjoittamaan blogiini muistakin harrastuksistani kuin orkideat.
Olen viimeisen vuoden ajan askarrellut nukkekoteja ja myös muita minijuttuja, aina enenevässä määrin. Harrastus sai ’tuulta purjeisiinsa’ kun pienet lastenlapset yhyttivät kotoamme nukkekodin, jonka olin tehnyt tyttärellemme 80-luvulla. Nukkekoti on tehty pahvilaatikosta, mutta se on kestänyt leikit muinoin ja kestää vielä tämänkin ajan leikit. Tässä muutama kuva vanhasta, mutta rakkaasta nukkekodistamme.

cof

cof

cof

Tyttäremme vanhassa nukkekodissa on paljon ostettuja kalusteita, mutta takkahuoneen kaluston tein jos silloin itse. Nykyisin pyrin tekemään kaiken itse, mutta leikkikäyttöön tulevat esim. nuket ostan.
Käsin tehdyt nuket kun eivät kestä leikkejä (ei ainakaan minun tekemät, miniatyyrit).
Huonekalut olen tehnyt kaikki itse, myös tytöille viime talvena tekemiini nukkoteihin. Ohessa tyttöjen nukkekodeista (huonolaatuinen) kuva, Parempi kuva tulee myöhemmin, toisessa yhteydessä, ja kunhan käyn tyttöjen luona kuvaamassa. Nämäkin nukkekodit on tehty pahvilaatikkoja ’muokkaamalla’, kierrätystä.

sdr

Nukkekotiharrastus on nykyisin suuressa määrin myös akuisten harrastus. Itsekin löysin jo pian harrastuksen hoksattuani ao. harrastajaryhmiä ja nukkekotitarvikkeita netistä ja innostuin tästä harrastuksesta toden totta.

Olen tehnyt kuluvan vuoden aikana paljon kaikenlaisia pieniä juttuja. Lisään blogiini pikku hiljaa tekemisiäni ja niistä kerrontaa.