Nukkekoti nukkekotiin

cof

Pienoismallien teko ei ole minulle näin kesäaikaan ihan ’jokapäiväistä’ puuhastelua, sillä puutarha vie nyt oman aikansa päivittäisaskareistani. Joinain päivänä ennätän kuitenkin istua hetkeksi myös näitä miniatyyrejä rakentelemaan. Eräänä tällaisena päivänä tulin tehneeksi esim. mineistä mineimmän nukkekodin nukkekotiin.
Asunto-osakeyhtiö Onnenkantamoisessa asuu myös pieni tyttö joka halusi nukkekodin, ja niinpä se piti hänelle tehdä.

Tämän pienen nukkekodin mitat ovat 3,5cm x 3,5cm x 1,2cm. Kuvissani on aina nuppineula kuvaamassa näiden pienoismallien kokomaailmaa, ja niinpä se näkyy oheisissa kuvissa nytkin.

Tässä kuva nukkekodin nukkekodista suunnilleen edestä kuvattuna.

cof

Tämä miniatyyri nukkekoti piti minun tietysti sisustaa kaikkineen. Kodissa ovat alakerrassa keittiö sekä oleskelutila ja yläkerrassa olohuone sekä makuuhuone.
Tässä miniatyyrissä olikin sitten monta todella vaikeaa vaihetta (esim kun piti saada miniverhot mahdollisimman luonnollisen oloisesti asetelluksi tai kun parisänky on vain 8mm kokoinen tms).

cof

Olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen ’kudoin’ matot ja ryijyn liimaamalla ohuen ohutta puuvillalankaa paperille vieriviereen ja leikkasin siitä sitten tarvitsemani palan kuhunkin tarkoitukseeni. Kangasliimalla vielä huolittelin mattojen ja ryijyn reunat siisteiksi.

cof