Onnellista odotusta

Oheisen kuvan orkidearisteymän, Cycnodes Wine Delight, tapasin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten Suomen orkideayhdistyksen järjestämässä orkideanäyttelyssä Helsingissä. Orkidea oli tosi huvittavan näköinen, paksu lehdetön pötkylä josta kasvoi kukkavana ja jossa olivat suuret punaiset kukat. Tätä orkideaa oli näyttelyssä kaupan vain thaimaalaisilla orkideakauppiailla.

Ensi alkuun hieman huvittuneena tutkiskelin erikoisenoloista orkideaa. Näin  jo ’sieluni silmin’ minkälainen ruma pökkelö orkideasta jäisi jäljelle, kun sen kukat kuihtuisivat. Mieleeni muodostunut näkymä orkideasta ei houkutellut sitä heti ostamaan. Kiertelin näyttelyssä muiden kansainvälisten kauppiaiden orkideatarjontaan tutustuen ja tein toki hankintojakin. Kummasti kumminkin jalat vei viimein tämän orkideaerikoisuuden luokse ja niin vaan yksi niistä läksi viimein mukaani.

Tänään olen olen tosi hyvilläni siitä, että tämä erikoinen orkidea tuli hankituksi :) Olen jo tottunut sen vähän erikoiseen, ei kovin kauniiseen ulkomuotoon – lehdettömänä.  Orkidean kasvualusta oli ostettaessa sammalvoittoinen, mutta olen vaihtanut sen ihan vaan koemielessä kookoskuituun. Ilokseni huomaan, että se viihtyykin siinä mainiosti, sillä suurten terveiden lehtiensä lisäksi se on alkanut väsätä tähän uuteen versoonsa kukkavanaa. Tämä orkidea voi kukkia sekä lehtevään kuin myös täysin lehdettömään versoonsa. Kukittuaan se menettää pikku hiljaa lehtensä ja jos hyvin käy, alkaa se kasvattaa taas uutta versoa. Nyt jännään kuinka orkideani kukintayritys jatkuu – saanko nauttia taas sen suurista punaisista kukista :)