Orkidealasikko kynttilälyhdystä

bty

Tein ihan minin orkidealasikon kynttilälyhdystä. Lyhty on ollut ulkosalla jo useita vuosia ja siksi jo osin säiden ruostuttama, ollen kuitenkin niin karhean sievä, että käy tähän tarkoitukseen hienosti. Oli taas mukava rupeama kun tätä lasikkoa perustin. Sijoitin siihen miniorkideoita, jotka vaativat vähän kosteamman ilmaston kun tavallaan huoneilmasto. Lasikko toimii kokonsa puolesta myös valaisimena pöydällä ja sitä on helppo siirrellä paikasta toiseen. Sijoitin lyhdyn yläosaan piiloon kirkaan LED-lampun. Vuorasin yläosan vielä heijastinmuovilla, valon tehoa lisätäkseni. Nyt valo laskeutuu läheltä ja suoraan orkideoille, mutta valaisee myös mukavasti lähiympäristöä.

bty

Onneksi keksin perustaa tämän lasikon ennen pakkasia, sillä tarvitsin siihen sammalta jota sain noukittua vielä puutarhamme miniorkideasuosta.  Löysin puutarhasta myös muuta rekvisiittaa lasikkooni, muun muassa vuosi sitten seinänvierestä hävittämäni kiinanlaikkuköynnöksen kuivuneita runkoja, joiden oksille voi ripustaa miniorkideoita kasvamaan. Tällä kertaa jo kiinnitin yhden pienistä orkideoistani tällaiseen kepakkoon. Tässä kuva lasikosta, sen oikeasta reunasta katsottuna. Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Facebookissa se sai innostuneen/ihastuneen vastaanoton ja lasikon teko-ohjeita on kysytty tiuhaan.

bty

Tässä kuva lasikon vasemmasta reunasta katsottuna. Pienet orkideat sijoittuivat lasikkoon mukavasti. Sijoitin lasikon pohjalle sammalia ja kiviä. Orkideat ovat istutetut puulle, korkeille, sammalelle, lasikon seinille ja kepakolle roikkumaan. Pienenpieni tila on tässä tapauksessa todella tehokkaassa käytössä :)

bty