Paphiopedilum (Venuksenkenkä) orkidea

mde

Paphiopedilum (Venuksenkenkä) orkideat ovat pikku hiljaa tulleet jotenkin suosikeikseni orkideoissa. Koen nämä orkideat jotenkin helpoiksi hoitaa. Tästä lajista on löydettävissä myös orkideoissa yleisesti suosimiani minikokojakin. Kummasti myös jokusen isokokoisenkin paphipedilumin olen tullut hankkineeksi kun tietoisuuteni näistä on lisääntynyt.

Kuvassa minikokoinen Paphiopedilum Helenae, suuri ja kaunis on kukkansa.

edf

Paphiopedilumin kukan muoto kiehtoo minua jostain syystä ja erikoisesti. Orkidean kukinta kestää parisen kuukautta.  Tämän lajin ainakin suurikokoisia ja yleisempiä orkidearisteymiä yhyttää jo hyvin meillä marketeista ja kukkakaupoista, mutta erikoisuudet ja etenkin minikokoiset on vielä hankittava ulkomaalaisista puutarhoista.

Tässä kuvassa Paphiopedilum Magic Latern

cof

Paphiopedilumin kuihtunut kukkakin osaa vielä viehättää, ainakin minua, ja nautinkin kukistaan kukinnan loppuun saakka.  Otin oikein kuviakin Magic Laternin kuihtuvasta kukasta, sillä kukka oli vielä silloinkin mielestäni vaikuttava. Otin näin ollen kaiken ilon irti orkidean harvoin nähtävästä kukasta :) Kuihtuneiden kukkien annan olla yleensäkin paikallaan aina siihen asti kunnes ne tippuvat, sillä arvelen orkideassa mahdollisesti kasvavan siemenkodan tarvitsevan kaiken kukasta liikenevän energian kehittyäkseen. Näin menetellen kuvittelen saavani niistä siemeniä ja uusia orkideoita aikaiseksi :)

edf

edf

Paphiopedilum Pinoccio orkidean hankin kukkivana lokakuussa 2017 ja siitä asti se on kukkinut aina näihin päiviin. Tämä orkidea viettää kesän ulkona parvekkeella muovisessa kasvikaapissa ja voi siellä mainiosti. Oheinen kuva on otettu orkideasta kasvikaapissa, jossa kukintansa vaan jatkuu…

cof