Perhoskämmekkä (phalaenopsis)

Tämä eräältä orkideaharrastajalta tuliaisena saamani limekukkainen perhoskämmekkä kukkii uudelleen  ja suureksi ilokseni, vaikkakin vain yhdellä kukalla. Kukka on mielestäni todella kaunis ja sen uusi kukinta jaksoi pitää vielä alkuperäisen limen värinsä. Tämän ainokaisen kukkansa se väsäsi vanhaan jo kerran kukkineeseen kukkavanaan.

ss lime kämm

Perhoskämmekän kasvualusta on kookoskuitua. Kookoskuitu pidättää sopivan aikaa kosteutta ja olen saanut havaita,  että kukan kastelutarve on tästä kasvualustasta todella helppo havaita. Kaadan kullakin kastelukerralla vettä reilusti kasvualustaan ja annan veden imeytyä kunnolla kookoskuituun.  Jäljelle jääneen veden kaadan pois suojaruukusta ja seuraava kastelukerta on vasta sitten kun kasvualusta on täysin kuiva. Perhoskämmekät kukkivat  yleensä todella pitkään ja niiden kukkien väri- ja kokokirjosta löytynee kukka ’joka makuun’ :)

Kommentit

  • Paula Mehto

    Orkideat ovat kauniita. Jokainen uusi kukka aina yllättää. Aikaisemmin kysyin sinulta kukkavanan päähän kasvaneista lehdistä ja kerroit minulle mitä ne on. Eilen istutin keikin omaan ruukkuun. Saa nähdä miten keikin käy.

Kommentointi on suljettu.