Roskat, ministelijän aarteita

cof

Pienoismaailmoja rakennellessani silmä on käynyt havainnoimaan myös roskien käyttömahdollisuuksia rakennusmateriaaleiksi. Kävin jopa joku aika sitten hakemassa eräästä paikallisesta kaupasta todella suuren ja tukevan pahvilaatikon. Laatikko oli menossa roskiin, mutta ’onneksi kerkesin väliin’.

Jokin aika sitten yhytin myös kotoamme pesuaineesta tyhjentyneen, mielestäni kauniin muovipullon. Katseltuani pulloa tovin, sain jo idean. Leikkasin pullon toiselle sivulle  ’taiteellisen’ aukon ja jopa alkoi tapahtua.

cof

Koska pullossa oli ollut jotain pesu- tai huuhteluainetta, niin mieleeni hulvahti ajatus pyykkipäivästä. Maalasin pullon sisälle akryyliväreillä kesäisen maiseman. Seuraavaksi laitoin pullon pohjalle paperipohjaista askarteluruohomattoa. Lisäsin pohjalle myös luonnonkiviä ja jo joskus aiemmin askartelemiani pikkupensaita.

Pyykkärinuken tein itse ja tämä olikin sitten hauska vaihe askartelussa. Koivujen rungot pyykkinaruja varten tein askartelumassoista ja pyykkipojat pahvista. Sävytin ruohomattoa ja kiviä vielä hieman akryyliväreillä. Pyykkikorin tein ohuista naruista ja pahvista. Pyykit ovat puuvillapaloja.

Tässä lisää kuvia ’muovipullon uudesta elämästä’   cof

mde

cof

Tämä pieni ja nopea askartelemus (roomboks) oli todella hauska ja ihana toteuttaa. Itse pyykkärikin on hyväntuulinen ja mielissään kun sattui vielä niin lämmin ja aurinkoinen päiväkin hänelle pyykkipäiväksi.