Sedirea japonica

dav

Tässä ihana Sedirea japonica, pienikokoinen orkidea, joka odotutti minulla kuvassa nähtävää upeaa kukintaansa reilun pari vuotta. Alkutaival kotonamme oli sille melkoinen koettelemus, sillä en meinannut millään yhyttää sille kotoamme sopivaa kasvupaikkaa. Orkidea tuli minulle pikkuruukkuun istutettuna saksalaisesta orkideapuutarhasta (Karge) v. 2014. Monen kokeilun (kasvualustan ja -paikan) jälkeen viimein hoksasin istuttaa sen suoraan lasikon taustaan, ompelemalla sen taustaan ihan paljasjuurisena. Pian se alkoikin jo kasvattaa hienoja juuria ja suureksi yllätyksekseni vielä  kukkavanankin. Parasta aikaa se kukkii lasikossa viidellä upealla kukalla.

Koska ajauduin jossain vaiheessa orkideaharrastustani erikoistumaan nimenomaan miniatyyriorkideoihin tai muutoin erikoisempiin orkideoihin, on niistä joillekin oikean kasvupaikan löytyminen kotoamme osoittautunut todella haasteelliseksi. Monelaisia erheitä on tullut tehdyksi matkan varrella, mutta niistähän yleensä oppii ja kun kokemus on kasvanut, uskallan harkita jo aina vain erikoisempia orkideahankintoja. Parasta aikaa sähköpostiini tupsahtelee mainoksia orkideapuutarhasta Ecuagenerasta ja on vähän vaikea jo vastustaa kiusausta tilata taas jotain aivan erikoista sieltä kaukkaa – pitänee kai ’edes’ tutustua uusiin valikoimiinsa tilauslistallaan.

 

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Hyvä harrastus
  kasvatin itsekin nuorempana jotain ja haaveilin jopa puutarhurin – hortonomin ammatista omasta talvipuutarhasta, mutta laittamatta ovat,

  Erään tv-ohjelman mukaan Te orgidean kasvattajat, harrastuksen pioneerit, olette tuoneet monet lajikkeet edullisesti kuluttajien saataville, hyvä niin.

  • Aulikki Pitkänen

   Kiitos Sinulle mukavasta palautteestasi, me orkideoitten harrastajat olemme ilmeisesti hurahtaneet näihin kukkiin oikein todella ja harrastajamäärämmekin on huimasti lisääntynyt vuosien saatossa. Se seikka on varmaan sitten myös lisännyt todella tuota orkideoitten saatavuutta laajemmin jo kaupoissakin – netti on myös tulvillaan ympäri maailmoja orkideapuutarhoja joista kukkia voi tilata. Tämä harrastus antaa paljon – kun siitä oikein innostuu :)

Kommentointi on suljettu.