Uutta luvassa – het uudeks vuodeks

Jopa iloisesti yllätti tämä pikkuruinen orkidea ’Phalaenopsis parishii’. Kasvupaikka sillä on lasikossa ja siellä se kasvaa palikalle istutettuna ilman varsinaista kasvualustaa. Kasvutapansa vuoksi se tarvitseekin erittäin korkean ilmankosteuden pärjätäkseen. Tämä orkidea kukki hoidossani viimeksi 2/2015, joten pian taas saan (jos ei mitään haavereita enää satu tässä välillä) ihastella sen pieniä ja kauniita kukkia jo toistamiseen – alle vuoden viime kerrasta :)

ss phal parishii nupulla

Tässä toinen kuva sen pienestä, mutta todella kauniista kukasta. Kuva on otettu viime helmi-maaliskuun kukinnan aikaan :)

ss phalaenopsis parishii kukalla

Nämä orkideat yleisesti pääsevät yllättämään milloin missäkin mielessä ja tuon tuostakin :) Tämä talvi esim. on ollut paljon konstikkaampi kun monet aikaisemmat ovat olleet ja niinpä jotkut orkideat ovat alkaneet kellastutella lehtiään ja tuhota juuriaan, ja vaikka mitään en ole muuttanut niiden kasvuolojen kohdalla.  Aina näiden kanssa pärjääminen ei siis ole välttämättä ’omassa hallussa’. No, ’yrittänyttä ei laiteta’…