Hiekkarannalta pikkutien reunaan

Viime kesänä alkoi kuulua aviopuolisoni suusta ihmeellinen nimihirviö, jota jouduin muutaman kerran tavaamaan, että olisin ollut kärryillä, mistä oli kysymys. Kaiken lisäksi hän uhosi polkevansa keltaisella pyörällä Pariisiin. Kyse oli Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylän 2018 tiimistä. Syksyllä innostus tuntui kasvavan ja eräänä iltana olinkin häntä kuskaamassa tiimin infotilaisuuteen. Sieltä palattuaan alkoi kuulua sen suuntaisia kommentteja, että joukkueen huolto kaipaa lisää henkilöitä ja minä olisin puolisoni mielestä täysin sopiva henkilö hänen henkilökohtaiseksi huoltajaksi Pariisin reissulle.

Matkan varrella tuttu apina ohjaa joukkueen huoltotauolle – satoi tai paistoi.

Minä, joka rakastan matkustamista lämpimiin maihin, varjon alle, sinisen meren äärelle ja valkoiselle koskemattomalle hiekkarannalle kourassa kylmä juoma, lähtisin huoltamaan 27 pyöräilijää Jyväskylästä Pariisiin. Tietämättä mitä huolto tuolla reissulla tekee, lähti villi ajatukseni tietenkin laukkaamaan ja maalailin itseni istumaan pikkuteiden varrelle, lainehtivan viljapellon reunaan tarjoamaan hiljalleen ohi lipuville keltaisille pyöräilijöille hyviä ranskalaisia juustoja patongilla sekä kylkeen pikku juomat. Kenties pienten kylien läpi edetessämme, voisimme tavata pikku bistrossa ja nauttia aidosta kylätunnelmasta kiireettömästi. Aamulla hyvien unien jälkeen lähtisimme kiireettömästi maittavan aamiaisen jälkeen etenemään kohti Pariisia. Näin minä haaveilin kaiken tapahtuvan ja ilmoittauduin mukaan huoltoon.

Koska myös huollon henkilöt voivat treenata talven ajan joukkueen mukana, olen minäkin löytänyt itseni perjantai-iltaisin liikuntakeskus Lineasta sisäpyöräilemästä ja muutaman kerran sunnuntaiaamuisin kolmen tunnin pk-lenkiltä, niin kuin ammattilaiset pitkän kävelylenkin ilmaisevat. Myös omatoimista treenaamista olen harjoittanut ja sen tuloksena kymmenkunta voipakettia on sulateltu kehosta pois.

Kesän 2017 huoltotiimi pääsi nauttimaan rauhallisesta pyöräilytunnelmasta vasta perillä Pariisissa.

Kuultuani treeneissä konkareilta, mitä Pariisin reissulla tapahtuu, voin vakuuttaa, että ihan tuollaisia eivät päivät Pariisin matkalla tule olemaan, kuten aiemmin mielessäni maalailin. Se on jo selvillä, että pakkaamme neljään autoon mielettömät määrät ruokatarvikkeita, pyörän osia, pyöräilijöiden henkilökohtaisia tavaroita, kippoja, kuppeja, pöytiä jne.  Myös kiireettömät aamut voin säästää Pariisiin, kunnes koko ryhmä on sinne turvallisesti huollettu. Talven ja kevään ajan rakennamme huollon sellaiseen fyysiseen iskuun, että jaksamme huoltaa ja palvella nuo keltaiset hyvän asian puolesta taistelevat soturimme kunnialla määränpäähän. Korjattakoon myös alun väärinkäsitykseni. En ole puolisoni henkilökohtainen huoltaja vaan palvelen kaikkia pyöräilijöitä tasavertaisesti.

Stay tuned – pysy kanavalla, kuulet myöhemmin lisää, miten huollon valmistautuminen etenee kevään aikana.

Jari ”Jäykkä” Partanen 30.1.2018