Huolto palveluksessanne

TRGM Jyväskylän joukkueen valmistautuessa tulevaan Pariisin valloitukseen, ei huollolla vielä ole ollut varsinaisia tehtäviä lukuun ottamatta satunnaisia juottokeikkoja pitkissä sisäpyöräilyissä. Huollon toiminta tullaan testaamaan tosikoitoksessa, kun joukkueen pitkä viikonloppuharjoitus ajetaan kahden päivän aikana kesäkuun puolessa välissä Jyväskylästä Siilinjärvelle. Siinä testataan, miten huolto saa hoidettua muonituksen niin, että kaikki joukkueen jäsenet pääsevät ajamaan päiväetapin läpi hyvävoimaisena, ja huolto saa treenattua toimintansa huippuiskuun.

Toistaiseksi huoltotiimin järjestämä ruoka- ja juomahuolto on rajoittunut kahvikuppien kantamiseen pitkissä sisäpyöräilyissä.

Lähtö Jyväskylästä Pariisiin häämöttää nyt 43 päivän päässä, joten huolto tekee parhaillaan valmistelevaa työtä niin, että kaikki mahdolliset ja mahdottomat reissussa tarvittavat tarvikkeet ovat lastattu autoihin, kun starttaamme matkaan keskiviikkona 27.6. Jyväskylän Kompassilta. Tarvikelista on pitkä ja niiden kokoon saamiseen tarvitaan tietenkin yhteistyökumppaneita niin ruokien kuin ruuanvalmistusvälineiden osalta. Pyrimme saamaan mahdollisimman paljon ruokatarvikkeita mukaan jo lähtiessä, ettei matkan varrella tarvitsisi tehdä ostosreissuja paikallisiin marketteihin. Tarvittavien kalusteiden ja ruuanvalmistustavaroiden määrän voit hyvin arvioida, kun mietit tienvarteen pystytettävän teltan ja sen alle rakennat ”täydellisen” ravintolan keittiön. Tämän tarvikemäärän kuljettamiseen tarvitaan myös kalustoa ja meillä on käytössä yksi rekka, jossa on kylmätilat, kaksi pakettiautoa sekä huoltopäällikön käytössä henkilöauto.

Reissun päällä huoltotiimi organisoi päivän ruokailut kenttäolosuhteissa.

Ruuan ja välipalojen määrä on valtava, koska 26 pyöräilijän energiatasot täytyy pitää korkealla niin, että suuretkin mäet noustaan kepeästi ylös ja päiväetapit sujuvat aikataulun mukaisesti. Eritoten Mur De Huy Belgiassa, jossa nousun pituus on 1300 m ja mäen kaltevuus parhaimmillaan 19 astetta. Aamupalat ja illalliset nautitaan hotelleissa, mutta lounaat ja välipalat valmistetaan sitten eräolosuhteissa ennakkoon määritetyn aikataulun mukaisesti.

Huollon osalta palataan blogin merkeissä seuraavan kerran julkisuuteen sen jälkeen, kun startti on suoritettu ja lisää kerrottavaa on reissusta.

Jari Partanen 15.5.2018